ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ Α. ΚΟΡΑΚΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Ανάρτηση στο προσωπικό της λογαριασμό στο instagram και στη σελίδα της στο facebook για το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε για την Μακεδονία την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη έκανε τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου η Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη. Μάλιστα, το κείμενο της ανάρτησής της η Δραμινή αθλήτρια το συνόδευσε με μια φωτογραφία της στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά, η κ. Κορακάκη ανέφερε:

«Με γνωρίζετε ως αθλήτρια. Αθλήτρια που εκπροσωπώ με όλες μου τις δυνάμεις και με περίσσια υπερηφάνεια τη χώρα μας στο εξωτερικό. Όμως πριν, ταυτόχρονα και μετά από αυτή την ιδιότητα, δεν παύω να είμαι μέρος των ενεργών πολιτών μίας άξιας χώρας.

Εχθές (σ.σ. Κυριακή 21 Ιανουαρίου) δεν κατάφερα να παραβρεθώ στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Το ανέλπιστο όμως που συνέβη εκεί, με “λύγισε”. Η συγκέντρωση χιλιάδων πολιτών, ειρηνικά, αποφασιστικά, περήφανα. Σε αυτό το σημείο, πριν κάποιοι επιχειρήσουν -άστοχα- να προσδώσουν χαρακτηρισμούς και φτιάξουν ακραίες εικασίες για τα πιστεύω μου, έχω να πω, πως τουλάχιστον, θα πέσουν έξω. Έχουμε μία ιστορία, γενικότερα σαν έθνος, την οποία, αν δεν είμαστε άξιοι να συνεχίσουμε το ίδιο λαμπρά όσο οι παλαιότεροι, οφείλουμε -τουλάχιστον- να τη διατηρήσουμε και να τη διαφυλάξουμε. Έχουμε αξιοπρέπεια, που πρέπει να μείνει αλώβητη. Λιμάνια, αεροδρόμια, γη, πωλούνται. Αξίες ΟΧΙ».