Επερώτηση με θέμα «Στέγαση 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης» κατέθεσε η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Η επερώτηση έχει ως εξής:

Ενώ αρχίζει η νέα σχολική χρονιά θεωρούμε απαράδεκτο ότι αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε μετά από 10 μήνες με την ίδια επερώτηση που καταθέσαμε τον Δεκέμβρη του 2020, μιας και δεν έχει γίνει τίποτα για την επίλυση του οξύτατου στεγαστικού προβλήματος του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης.

Το ΚΕΣΥ Ξάνθης στεγάζεται στην ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ σε αίθουσες που έχουν παραχωρηθεί από την σχολική επιτροπή του Δήμου Ξάνθης στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης. Η αδυναμία εξεύρεσης μέχρι τώρα κατάλληλου κτηρίου για τη μεταστέγαση του ΚΕΣΥ Ξάνθης έχει ως αποτέλεσμα τη λειτουργία του 1ο Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης σε απαράδεκτες συνθήκες, σε αίθουσες ελάχιστων τετραγωνικών μέτρων, ακόμα και σε διαδρόμους.

Πέρα από το απαράδεκτο γεγονός της στέγασης ενός ειδικού σχολείου το 2021 σε τέτοιες συνθήκες, γίνεται αντιληπτό πως ιδιαίτερα μέσα στην πανδημία είναι επικίνδυνο και για τους μαθητές και για το προσωπικό, εκπαιδευτικό, επιστημονικό, βοηθητικό, του σχολείου.

Με βάση τα παραπάνω Επερωτάστε με τι χρονοδιάγραμμα θα λύσετε τη μεταστέγαση του ΚΕΣΥ Ξάνθης σε κατάλληλο χώρο για τη λειτουργία του, έτσι ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει με μεγαλύτερη ασφάλεια το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΤΡΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ