Επερώτηση προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Παπαθεοδώρου και τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο, με θέμα «Προβλήματα με τις μετακινήσεις των μαθητών στη Θάσο», κατέθεσε η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η επερώτηση έχει ως εξής:

Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές αντιμετωπίζουν ήδη την εφιαλτική «βαρυχειμωνιά» που τους ετοίμασε η κυβέρνηση και το Υπουργείο παιδείας, με την πολιτική που ισοπεδώνει τα μορφωτικά δικαιώματα, κατηγοριοποιεί σχολεία και εκπαιδευτικό έργο, με «μέντορες» και «αξιολογήσεις» προσαρμόζεται ακόμα περισσότερο στις «ανάγκες της αγοράς». Σε αυτό το σχολείο περισσεύουν οι απειλές και οι δικαστικές διώξεις προς τους εκπαιδευτικούς και τους αγώνες τους! Αυτό που δεν περισσεύει είναι η ουσιαστική κρατική στήριξη για τη λειτουργία των σχολείων: Για τις προσλήψεις όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού (πχ για την παράλληλη στήριξη και ειδικότητες) και λοιπού επιστημονικού προσωπικού (πχ ψυχολόγοι), του προσωπικού καθαριότητας. Για την κάλυψη των αναγκών σε ενέργεια και θέρμανση, αφού ήδη προωθείται η οδηγία της κυβέρνησης για μείωση κατά 10%. Για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών.

Στο δημοτικό σχολείο Θεολόγου – Ποτού, οι μαθητές μεταφέρονται με το λεωφορείο και από τις στάσεις των λεωφορείων μέχρι τα σχολεία, ασυνόδευτα. Για την ασφάλεια των παιδιών τους, πολλοί γονείς των μικρών παιδιών, σε περίοδο ενεργειακής κρίσης, καλούνται να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους με δικά τους μεταφορικά μέσα. Η όλη κατάσταση, έχει ως συνέπεια πολλοί γονείς να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο Δημοτικό σχολείο των Λιμεναρίων, κάτι το οποίο δημιουργεί αφενός πίεση στο Δημοτικό σχολείο των Λιμεναρίων, αφετέρου το Δημοτικό σχολείο Θεολόγου- Ποτού, να απογυμνώνεται.

Σύμφωνα με τα παραπάνω Επερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης, σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η Περιφέρεια για την άμεση επίλυση του προβλήματος;

 

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Μιχαηλίδης Σιδέρης

Στεφανίδης Γιάννης

Συμεωνίδης Θεόδωρος