Με ένα μακροσκελές κείμενο, στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook,  ο Πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης, ΔΕΚΠΟΤΑ, κ. Λευτέρης Καλλινικίδης, άφησε αιχμές και προβληματίζει τη Δραμινη κοινωνία με τον δικό του αληθινό και ουσιαστικο τρόπο… Αναμένεται συναρπαστική συνέχεια!!

O κ. Καλλινικίδης αναφέρει τα εξής:

Η ώρα του λογαριασμού
Φίλες και φίλοι,
Από το καλοκαίρι του 2019, όταν και διέρρευσε πως θα υπάρξει συνεργασία της παράταξής μου με τον εκλεγμένο Δήμαρχο, για το καλό της πόλης, έχω δεχτεί τόνους λάσπης, συκοφαντίας και ύβρεων.
Οι αντιπολιτεύσεις αγνοώντας παραδειγματικά κάθε ίχνος πολιτικού πολιτισμού και διάθεσης για προσφορά στον τόπο, κάνουν ό,τι μπορούν να πολεμήσουν κάθε καλό που πάει να γίνει στην πόλη.
Ή αυτοί ή κανένας, αυτή είναι η λογική τους.
Θεωρώ πως μετά την πολύ σκληρή και απαράδεκτη αντιπολίτευση που είχε ο Θωμάς Μαργαρίτης, σήμερα είναι η δεύτερη χειρότερη αντιπολίτευση όλων των εποχών.
Στο παιχνίδι τους, εναντίον μου, μπήκαν και κάποια τοπικά Μ.Μ.Ε., τα οποία μόλις κατάλαβαν πως τα κατεστημένα με εμένα τέλειωσαν, πως δεν δέχομαι εκβιασμούς, υποδείξεις από προμηθευτές και άλλα πολλά, με απέκλεισαν εδώ και 1,5 χρόνο.
Ακούτε, διαβάζετε, βλέπετε παντού ΔΕΚΠΟΤΑ αλλά η άποψη του Προέδρου πουθενά.
Τόσα αντικειμενικά μέσα είναι.
Στην ουσία διαβάζετε ψέματα, όσοι ακόμη τους παρακολουθείτε ή είστε συνδρομητές τους.
Δηλαδή κάποια τοπικά Μ.Μ.Ε. σάς παρουσιάζουν τη μισή αλήθειαπου είναι χειρότερη από το ψέμα. Κατηγορείς, λασπολογείς Καλλινικίδη και ΔΕΚΠΟΤΑ είσαι ευπρόσδεκτος για συνέντευξη, ρεπορτάζ κλπ. Δείτε εδώ και 1,5 χρόνο πόσες φορές συζητήθηκε το όνομά μου καθώς και της ΔΕΚΠΟΤΑ και βρείτε που υπάρχει απάντησή μου. Υπάρχει θέμα για τη ΔΕΚΠΟΤΑ αλλά δεν ζητάνε την άποψη του Προέδρου! Αντικειμενικότητα (αστεία προφανώς)! Δηλαδή η δημοσιογραφική τους δεοντολογία είναι του επιπέδου πως δεν μας ενδιαφέρει τι λέει αυτός που κατηγορείται, καταπατώντας προφανώς διατάξεις του ποινικού κώδικα, του κώδικα δεοντολογίας των δημοσιογράφων και του ΕΣΡ. Και όλα αυτά επειδή δεν ενέδωσα στις απαιτήσεις τους. Πόσο λάθος όμως κάνανε μαζί μου. Θεώρησαν ότι θα ενδώσω.
Απαντώ λοιπόν σήμερα, χίλια χρόνια μην με «παίξετε», εγώ δεν θα αλλάξω. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
Πάμε λοιπόν στην ουσία τώρα. 1,5 χρόνο αποκλεισμού δέχτηκα τόσες κατηγορίες και λάσπη χωρίς το δικαίωμα να μπορώ να απαντώ. Είδατε κάποιον από τους κατήγορους μου να πηγαίνει στη πόρτα του εισαγγελέα και να με καταγγέλλει; Όχι φυσικά. Και ξέρετε γιατί; Διότι ακόμη ψάχνουν να βρουν στοιχεία. Τι ακριβώς να βρούν; Το παραμύθι δυστυχώς δεν έχει δράκο, αλλά πολλοί συμπολίτες μας πιστεύουν τις αθλιότητές τους.
Ελλείμματα, φίλοι μου, δεν άφησα εγώ στη ΔΕΚΠΟΤΑ, άλλοι το κατόρθωσαν. Επί ημερών μου δεν κάηκαν βιβλία της ΔΕΚΠΟΤΑ. Επί ημερών μου επενδύσαμε στη τέχνη και τον πολιτισμό και όχι σε τόνους κρεάτων. Επί ημερών μου, πληρώσαμε το 95% των οφειλών που παρέλαβα με απλήρωτα τιμολόγια ακόμη και από το 2014.
Πιο συγκεκριμένα, μέσα στο 2020 σε αυτή τη δύσκολη χρονιά, πληρώσαμε 600.000 οφειλές παρελθόντων οικονομικών ετών και 400.000 της τρέχουσας χρονιάς. Καλά διαβάσατε. 1.000.000 ευρώ έπεσαν στην αγορά από το ταμείο της ΔΕΚΠΟΤΑ, ξοφλήσαμε σχεδόν τους πάντες. Και για τους ελάχιστους εναπομείναντες, ήδη δρομολογήθηκε η πληρωμή τους. Κάναμε ένα ξεκαθάρισμα σε όλη τη λίστα των οφειλών. Και τις σας λένε οι κατήγοροι μου; Πως δεν πληρώνουμε κανέναν. Ψέματα πάλι δηλαδή.
Και φυσικά αυτό το καταφέραμε για δύο λόγους, πρώτον επειδή παρέλαβα μία οικονομικά βιώσιμη επιχείρηση, ενώ οι ίδιοι κατήγοροι σάς λένε ψέματα πως δεν είναι βιώσιμη, αμφισβητώντας ακόμη και εκθέσεις ορκωτών λογιστών, και δεύτερον επειδή οργανώσαμε πολύ σωστά την οικονομική μας υπηρεσία και όλα δουλεύουν ρολόι. Σε σημείο που πληρώνουμε πια σε 2-3 μέρες από την ώρα παραλαβής του τιμολογίου. Ακόμη και στα λάθη μας ή στις παραλείψεις μας λόγω φόρτου, στεκόμαστε στο πλευρό των προμηθευτών και τους δίνουμε λύσεις.
Το 2020 από 800.000 ευρώ χρηματοδότηση, οι αντιπολιτεύσεις καταψήφισαν και πήραμε μόνο 300.000 ευρώ που από αυτά είναι οι 200.000 ευρώ μισθοδοσία και λειτουργικά. Με 100.000 ευρώ κάναμε θαύματα, ένα πολύ μεγάλο έργο μέσα στο 2020. Και επειδή διαρρέουν μέσω κάποιων τοπικών Μ.Μ.Ε., πως ο Πρόεδρος «κονομάει» από τις μίζες, ρωτώ: Με 100.000 ευρώ, κάναμε τόσα πολλά, καταφέραμε ακόμη περισσότερα και στο τέλος «κονομήσαμε» κιόλας; Χαχαχα… Μεγάλη μαεστρία πρέπει να έπαιξε ε; Μάλλον εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια. Και με την ευκαιρία, προκαλώ οποιονδήποτε προμηθευτή της ΔΕΚΠΟΤΑ να βγει έστω ένας και να μας πει εάν εγώ του έδωσα δουλειά ζητώντας μίζα. Ένας να βγει, για να τελειώνουμε με τη λάσπη, τους ψεύτες και κατ’ επάγγελμα συκοφάντες μου.
Καταλάβατε τώρα γιατί με πολεμούν και θέλουν τη ΔΕΚΠΟΤΑ κλειστή; Μια βιώσιμη επιχείρηση, με μεγάλη ιστορία και τεράστιο έργο, έναν φάρος πολιτισμού που τον θέλουν κλειστό. Ό,τι στοιχεία θελήσετε ελάτε να σας τα δείξω. Ακόμη και πόσα λεφτά έχουν πάρει και ποια τοπικά Μ.Μ.Ε. και τότε θα βγάλετε καλύτερα συμπεράσματα. Να γιατί δεν με θέλουν. Τους κόπηκε η μεγάλη «μάσα». Μου δίνεις αυτά που θέλω είσαι καλό παιδί και φίλος. Δεν μας κάνεις τα χατίρια, σε αποκλείουμε. Είμαι της τακτικής, ο ήλιος βγαίνει για όλους. Αλλά αυτό δυστυχώς δεν ίσχυε και τώρα που πήγα να το εφαρμόσω, κάποιοι θεωρούν πως θα με σταματήσουν με αποκλεισμό. Κανείς δεν μπορεί να με κατηγορήσει για μη συνετή και χρηστή διαχείριση. Όλα έγιναν και γίνονται σύμφωνα με το γράμμα του νόμου. Αυτοί με θέλουν να παρανομώ. Διότι για παράδειγμα, εάν έχω μια προσφορά έστω και 1 σέντ φθηνότερο, οφείλω να δώσω εκεί τη δουλειά έστω και αν αυτός έχει την επιχείρηση του οπουδήποτε εκτός Δράμας. Δεν είναι δικά μου τα λεφτά, να τα σκορπάω όπως γουστάρω. Ξέρετε πόσο εύκολο θα ήταν για μένα να πουλήσω εκδούλευση σε Δραμινούς επιχειρηματίες; Πόσο θέλεις; Τόσα; Παρ’ τα… εκλογές θα έρθουν. Κι όμως δεν το έκανα ποτέ. Συνεπώς και εδώ οι κατήγοροι μου, εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι το ξαναλέω.
Φθάσαμε σε σημείο Δραμινός Βουλευτής να μιλάει στη βουλή για τη ΔΕΚΠΟΤΑ χωρίς να γνωρίζει κατά που πέφτει. Και όταν τον προσκαλέσαμε να έρθει να ενημερωθεί για το έργο της ΔΕΚΠΟΤΑ από το 1996 μέχρι σήμερα, ακόμη έρχεται!!! Θα μου πείτε, εδώ ψήφισαν τη λύση της επιχείρησης Δημοτικοί Σύμβουλοι που δεν ξέρουν κατά που πέφτει.
Ακόμη και τώρα, που με τη δική μας σωστή διαχείριση περισσέψανε λεφτά από το 2020 (από τα 100 χιλιάρικα) ώστε να συνεχίσουμε και φέτος, με τη βοήθεια πάλι ορισμένων τοπικών Μ.Μ.Ε. μας λένε ότι τα ξοδεύουμε άσκοπα αφού κλείνουμε. Δηλαδή θέλουν να μας πουν, πως αφού κλείνει η ΔΕΚΠΟΤΑ γιατί κάνουμε αγορές. Να ενημερώσουμε, προφανώς με ειρωνική διάθεση, πως κανένας Πρόεδρος κλείνοντας δεν θα πάρει τα πάγια περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΚΠΟΤΑ στο σπίτι του. Είδατε πόσο αστείοι όμως είναι;
Οι αντιπολιτεύσεις μάς μιλούν για ανύπαρκτες δράσεις, λέγοντας ψέματα και πάλι, δεδομένου πως δεν σας λένε ότι στον 1ο προϋπολογισμό της ΔΕΚΠΟΤΑ του 2020 που καταψηφίστηκε ήταν δράσεις πολλές από το ένδοξο παρελθόν, από αυτές που μας λένε πως δεν πραγματοποιούνται πια. Μα οι ίδιοι τις καταψηφίσατε. Πόσες ψεύτες πια. Και πόσα πολλά ψέματα ακόμη.
Θα τα λέμε όλα στο εξής και θα απαντώ σε όλα από εδώ και πέρα. Είπα να τους αφήσω τόσο καιρό, να δω μέχρι πόσο ξεδιάντροποι μπορούν να γίνουν κάποιοι. Και αυτοί που άφησαν ελλείμματα και αυτοί που κάνουν δουλειές με τον Δήμο και αυτοί που αλλάζουν διατάξεις για να διορίσουν δικούς τους κλπ. κλπ. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, μην μας το παίζετε ηθικοί ενώ δεν είστε. Με τη δική μου ηθική όμως τέλος. Τα παιχνιδάκια σας έως εδώ. Στο εξής φροντίστε να μαζεύετε λεφτουδάκια για να πληρώσετε αγωγές. Εκλογές έρχονται, έξοδα θα έχουμε και δεν πρόκειται τίποτα να αφήσω αναπάντητο. Κατηγορείς; Έλα στα δικαστήρια να αποδείξεις τη συκοφαντία, αλλιώς το χέρι στη τσέπη και πληρώνεις. Και μην παρασέρνετε ορισμένα ανθρωπάκια, επαναστάτες του πληκτρολογίου να σχολιάζουν τα ψεύδη σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διότι όταν πάρω την απόφαση της αγωγής, θα σας πάω μέχρι τέλους μαζί τους παρέα. Και συγγνώμες δεν θα γίνονται δεκτές. Αρκετά μέχρι σήμερα άκουσα. Φυσικά δεν τέλειωσα εδώ σήμερα με αυτό. Αντιθέτως μόλις άρχισα.
Η ώρα του λογαριασμού σας, ψεύτες και συκοφάντες μου, μόλις ήρθε!