ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

 

 

Ο Δήμος Δράμας για ακόμη μια χρονιά συντονίζει τη συμμετοχή των εθελοντών της πόλης μας στην μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της Ελλάδας «Let’s do it Greece», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 29 Απριλίου 2018.

Με κεντρικό σύνθημα «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις» εθελοντές από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας θα συντονιστούν στο Let’s do it Greece 2018, τη Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Περιβαλλοντική Δράσης της χώρας.

Εθελοντικές ομάδες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σύλλογοι, Δήμοι, Περιφέρειες, φορείς και πολίτες συντονίζονται για να φροντίσουν και να ομορφύνουν πλατείες, πάρκα, γειτονιές, ποτάμια, παραλίες, λίμνες, βυθούς, βουνά, δάση, ενώ μαθητές θα περιποιηθούν το χώρο των σχολείων τους μέσα από μία εβδομάδα γεμάτη Εθελοντισμό, με κορύφωση την Κυριακή 29 Απριλίου!

Πρόκειται για μία προσπάθεια η οποία ξεκίνησε από νέα παιδιά, μαθητές περιβαλλοντικής ομάδας σχολείου, που αγάπησαν τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο και τόλμησαν να κυνηγήσουν το όνειρό τους. Φέτος, το όνειρό τους να ενώσουν όλη την Ελλάδα γίνεται πραγματικότητα για έβδομη συνεχή χρονιά και πλέον έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις!

Μετά την περσινή επιτυχία με τη συμμετοχή του 1% του ελληνικού πληθυσμού, ο φετινός στόχος είναι η συμμετοχή να ξεπεράσει τους 150.000 εθελοντές με πάνω από 2.000 δράσεις σε ολόκληρη τη χώρα! Η φετινή θεματική είναι»Εθελοντισμός και Νεολαία», με τους μαθητές, τους φοιτητές και τους νέους της χώρας μας σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το ταξίδι ξεκινάει με ένα κλικ στο www.letsdoitgreece.org όπου μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή και, στις 29 Απριλίου, να οργανώσεις τη δική σου δράση ή να λάβεις μέρος σε μία οργανωμένη δράση που θα γίνει στην περιοχή σου.

Στο πλαίσιο του συντονισμού από το Δήμο Δράμας των εθελοντών της πόλης, καλούμε όλους τους φορείς, συλλόγους, Α’ και Β’ Εκπαίδευση και όλους τους ενδιαφερόμενους να παραβρεθούν την Τρίτη στις 20 Μαρτίου 2018 και ώρα 12:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με την δράση και στη συνέχεια να αποφασιστούν οι δράσεις που θα λάβουν χώρα.

Πληροφορίες Τμήμα Προγραμματισμού, Ανάπτυξης & Οργάνωσης Δήμου Δράμας:

-Αικατερίνη Ιωσηφίδου τηλ. 2521350665

-Μαριάννα Δρόσου τηλ. 2521350667