Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό, με θέμα «Οικονομικός στραγγαλισμός της Ελληνικής κτηνοτροφίας, από τη μεγάλη και παρατεταμένη αύξηση της τιμής των ζωοτροφών», απέστειλαν οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

Κύριε Υπουργέ.

Με την από 26/1/2021 επιστολή μας με θέμα «πρόταση πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων προς τον υπουργό ΑΑΤ, λόγω της μεγάλης και παρατεταμένης αύξησης της τιμής των ζωοτροφών», σας ενημερώσαμε για το πρόβλημα που έχει προκύψει και σας προτείναμε έναν οδικό χάρτη, για να υπάρξει οικονομική αποσυμφόρηση σε όλες τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις της χώρας.

Δυστυχώς η απάντησή σας μέχρι σήμερα είναι η εκκωφαντική σιωπή και ο στρουθοκαμηλισμός.

Καλώς ή κακώς όμως, εμείς είμαστε εδώ κ. Υπουργέ.

Απλοί και ταπεινοί κτηνοτρόφοι, που παρακολουθούμε καθημερινά τον Υπουργό μας να λέει όμορφα λόγια, λόγια, λόγια, λόγια!

Από πρωτοβουλίες και πράξεις όμως, μηδέν εις το πηλίκο, μέχρι στιγμής!

Είμαστε εδώ για μια εποικοδομητική συνεργασία όπως μας ζητήσατε, απαντώντας στην πρώτη ενημερωτική επιστολή που σας αποστείλαμε, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας και κατά τον καθιερωμένο και με πολλές προσδοκίες «πρώτο μήνα του μέλιτος», του κάθε νέου Υπουργού.

Σας αποστέλλουμε την επιστολή αυτή κ. Υπουργέ, ελπίζοντας στην ενεργοποίηση των πολιτικών σας αντανακλαστικών.

Καλοί και χρήσιμοι οι σύμβουλοί σας και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΑΑΤ.

Ελάτε όμως κοντά στους κτηνοτρόφους, αφουγκραστείτε τους και μην είστε μόνο αναγνώστης επιστολών και ανακοινώσεων, που τελικά απ’ ότι φαίνεται δεν τις λαμβάνετε υπόψη.

Βγείτε από τη γυάλα που χωρίζει την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, από την πραγματικότητα, την καθημερινότητα και την πράξη, του Έλληνα κτηνοτρόφου και αγρότη.

Εκμεταλλευτείτε τη μέχρι σήμερα υπομονή και ανοχή μας και στρίψτε το καράβι πριν αυτό πέσει στα βράχια.

Ελπίζουμε να έχετε καταλάβει πως η Ελληνική κτηνοτροφία είναι τάνκερ κι όχι ψαρόβαρκα και η στροφή του πηδαλίου του μεγάλου αυτού καραβιού, για ν’ αποφύγει τα βράχια, πρέπει να γίνει την κατάλληλη στιγμή.

Μετά τη μεγάλη και παρατεταμένη αύξηση της τιμής των ζωοτροφών και την αδράνεια που επιδείξατε μέχρι σήμερα, σας καθιστούμε πολιτικά υπεύθυνο για την επιβίωση, την καλή υγεία και την παραγωγική δυνατότητα του ζωικού κεφαλαίου της πατρίδας μας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και τη βιωσιμότητα όλων των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

Σας καλούμε να προχωρήσετε άμεσα, στην κατά κεφαλή οικονομική ενίσχυση του ζωικού κεφαλαίου της πατρίδας μας, σε όλα τα είδη των αγροτικών ζώων.

Οι ακριβές ζωοτροφές είναι θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων κτηνοτρόφων.

Αναμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας.

 

ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Α.Μ.Θ.

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ.Κ.ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ.ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν.ΞΑΝΘΗΣ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ. ΙΑΣΜΟΥ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΘΡΑΚΩΝ ΑΜΝΟΣ

ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΡΙΑΝΩΝ