Πολύ κοντά στον αριθμό των 1.000 εμβολιασμών σε μια ημέρα έφτασε χθες (5/5) η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, καθώς συνολικά σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα του Νομού πραγματοποιήθηκαν 928 εμβολιασμοί. Από αυτούς οι 503 αφορούσαν 1η δόση εμβολίου και οι 425 τη δεύτερη.

Εκτιμάται πως η εκτίναξη του αριθμού των εμβολιασμών σχετίζεται αφενός με τη νέα εμβολιαστική γραμμή που προστέθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας (τρίτη συνολικά) και αφορά το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson και Johnson και αφετέρου τα περισσότερα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 30-44, με Astrazeneca. Οι πολίτες αυτής της ηλικιακής κατηγορίας ανέμεναν να παρέλθουν οι αργίες του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, κανονίζοντας μετά από αυτές τα πρώτα ραντεβού για εμβολιασμό.

Συνολικά στο Νομό Δράμας μέχρι και χθες 5/5, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, είχαν πραγματοποιηθεί 25.238 εμβολιασμοί, εκ των οποίων 16.844 αφορούν την πρώτη δόση του εμβολίου και 8.394 τη δεύτερη.

Σχετική ανάρτηση για την πορεία του εμβολιασμού και την προσθήκη νέας γραμμής στο εμβολιαστικό κέντρο του Γ.Ν. Δράμας, υπήρξε και από τον επίσημο λογαριασμό στο facebook του νοσηλευτικού ιδρύματος της Δράμας.

Σε αυτήν αναφέρονταν τα εξής:

Το εμβολιαστικό ταξίδι συνεχίζεται δυναμικά!

Από χτες Τετάρτη 5/5/ 21 ξεκίνησε στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας η λειτουργία της 3ης Εμβολιαστικής Γραμμής του Εμβολιαστικού Κέντρου, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson, ενώ συνεχίζουμε κανονικά και με τις Γραμμές της Pfizer και της Astrazeneca.

Συντονισμένα, με απόλυτη τάξη, επαγγελματισμό από τους υγειονομικούς και το υπόλοιπο προσωπικό που συνδράμει, ΑΛΛΑ και με αξιοθαύμαστη προσέλευση των συνδημοτών μας που επιθυμούν να εμβολιαστούν!

Εμβολιαζόμαστε για να πάρουμε πίσω τη ζωή μας!

Δεν παραλείπουμε όμως να τηρούμε τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας και την υγιεινή των χεριών.

Λίγη υπομονή…

Συνεχίζουμε…