ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΔΡΑΜΑΣ.

 

  •  «Δουλέψαμε με ευσυνειδησία, συνεργαζόμενοι με όλους, χωρίς να κάνουμε κανένα διαχωρισμό»

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019, στο «Νησάκι», η παρουσίαση των υποψήφιων Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο Νομό Δράμας για τις εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου. Η παρουσίαση έγινε από τον Γραμματέα της Ν.Ε. Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Καρβούνη.

Όπως ανέφερε αρχικά ο κ. Καρβούνης, εθνικές εκλογές «αποφασίζουμε για τη ζωή μας. Αποφασίζουμε ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα τα επόμενα 4 χρόνια, ο Αλέξης Τσίπρας ή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ ή η Ν.Δ., και με ποια πολιτική. Αν θα έχουμε ανάπτυξη για όλη την κοινωνία, αν θα έχουμε καλύτερη υγεία, καλύτερη παιδεία, καλύτερο κοινωνικό κράτος, καλύτερες εργασιακές σχέσεις. Ή αν θα επιστρέψουμε ξανά στις πολιτικές λιτότητας, στις πολιτικές του ΔΝΤ, που γνωρίσαμε τα προηγούμενα χρόνια, πριν το 2015».

Ο κ. Καρβούνης σημείωσε πως «αυτή τη μάχη στη Δράμα θα την δώσουμε όλες και όλοι μαζί, τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με μπροστάρηδες τους 5 υποψήφιους Βουλευτές μας» και στη συνέχεια προχώρησε στην παρουσίασή τους.

Συγκεκριμένα οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο Ν. Δράμας είναι η κ. Βλαχοπούλου Αλεξάνδρα, ο κ. Καραγιαννίδης Χρήστος, ο κ. Ξανθόπουλος Θεόφιλος, η κ. Παγκαλίδου Δήμητρα και ο κ. Παρασχίδης Κυριαζής (Τζούλης). Αξίζει να σημειωθεί ότι από την παρουσίαση απουσίαζε η κ. Παγκαλίδου για επαγγλεματικούς λόγους.

Όσον αφορά το αποτέλεσμα, ο κ. Καρβούνης, είπε πως «στη Δράμα ευελπιστούμε το αποτέλεσμα να είναι ανάλογο των βουλευτικών του 2015. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να το καταφέρουμε, γιατί και το έργο που κάναμε, και η Κυβέρνηση και η δική μας συνεισφορά, στον τόπο αυτή την τετραετία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αμελητέο».

Ο Γραμματέας της Ν.Ε. Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας «ενδεικτικά», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, για το έργο που παρήχθη στο Νομό, στάθηκε αρχικά στη δημιουργία νέων πανεπιστημιακών τμημάτων: «Στη Δράμα καταφέραμε και δημιουργήθηκαν δύο πανεπιστημιακές σχολές, που ήταν ένας στόχος στο Νομό πάρα πολλά χρόνια. Δύο πανεπιστημιακές σχολές πενταετούς φοίτησης που οδηγούν σε μάστερ και που από τον Σεπτέμβρη θα φέρουν υπερδιπλάσιο αριθμό φοιτητών από όσους έρχονταν κάθε χρόνια, όταν εδώ υπήρχαν τα ΤΕΙ».

Στη συνέχεια, ο κ. Καρβούνης αναφέρθηκε στη δημιουργία Σχολής Κινηματογράφου: «Θα δημιουργηθεί η Σχολή Κινηματογράφου που θα στεγαστεί στην Καπναποθήκης της οδού Περδίκκα. Μία συνέργεια του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Δήμου Δράμας. Έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ενέργειας με 15 εκ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση και τον έλεγχο στατικότητας του κτηρίου, άρα προχωράει. Σε συνδυασμό με τη μεγάλη χρηματοδότηση που έχει δοθεί στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, για πρώτη φορά τόσα πολλά λεφτά, είναι 1 εκ. ευρώ για 3 χρόνια, όλο αυτό το εκπαιδευτικό πακέτο στο Νομό αναβαθμίζει το brandname της πόλης».

Για τις Φυλακές Νικηφόρου, ο κ. Καρβούνης επεσήμανε: «Ένα έργο που παρέλαβε η Κυβέρνηση σε τέλμα με πάρα πολλά προβλήματα. Έχουν λυθεί όλα αυτά και αυτή τη στιγμή το μόνο που μένει είναι η προκήρυξη από τον ΑΣΕΠ των 258 θέσεων προσωπικού, που θα στελεχώσουν τις Φυλακές. Οι θέσεις έχουν εγκριθεί κι από το Λογιστήριο του Κράτους, άρα είμαστε εντελώς σε τελικό στάδιο».

Ειδικά αναφορά έγινε από τον Γραμματέα της Ν.Ε. Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ στις χρηματοδοτήσεις των Δήμων: «Και στους 5 Δήμους του Νομού οι χρηματοδοτήσεις που ήρθανε ήταν πάρα πολύ μεγάλες. Μόνο από το πρόγραμμα “ΦιλόΔημος” τα τελευταία 2 χρόνια, στους 5 Δήμους του Νομού τα προϋπολογισμένα χρήματα είναι πάνω από 11 εκ. ευρώ, συν άλλο ένα 1.6 εκ. ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας. Πέρα από τα λεφτά που πήρανε για τη ΣΑΤΑ, ειδικά για τους 2 ορεινούς Δήμους του Νομού μας, τον Δήμο Παρανεστίου και τον Δήμο Κ. Νευροκοπίου ήταν υπερδιπλάσια, μια και η Κυβέρνηση επέλεξε να διαχωρίσει τους Δήμους και να ενισχύσει τους ορεινούς και προβληματικούς Δήμους της χώρας».

«Τα λεφτά αυτά στους Δήμους και ό,τι άλλο χρήμα έχει πέσει στο Νομό δημιούργησαν αρκετές θέσεις εργασίας, πρόσφεραν στην τοπική κοινωνία και σε συνδυασμό με τη γενικότερη κυβερνητική πολιτική έχει συντελέσει στο ότι η ανεργία στο Νομό μας έχει μειωθεί σημαντικά, ενώ είναι θετικό και το ισοζύγιο στα εμπορικά και άλλης φύσης καταστήματα, τα οποία έχουν ανοίξει στο Νομό», πρόσθεσε ο κ. Καρβούνης.

Ακόμη μίλησε για την παιδεία, όπου «έχουν στελεχωθεί πάρα πολύ καλά όλα στα σχολεία του Νομού σε όλα τα επίπεδα, και στην Πρωτοβάθμια και στην Δευτεροβάθμια, ενώ και στους 5 Δήμους του Νομού μας από τον Σεπτέμβρη θα λειτουργήσει η δίχρονη προσχολική υποχρεωτική αγωγή».

Σχετικά με την υγεία, ο κ. Καρβούνης ανέφερε: «Για τους θεσμούς υγείας που έχουμε στο Νομό έγινε κάθε προσπάθεια να αναβαθμιστούν και να στελεχωθούν, τόσο από άποψη προσωπικού όσο και από άποψη υλικοτεχνικής υποδομής».

«Εμείς δεν λέμε ότι πετύχαμε το καλύτερο δυνατό. Όμως σε δύσκολες συνθήκες παρήχθη ένα έργο, που πρέπει να συνεχιστεί. Ένα έργο, το οποίο δεν μπόρεσαν να το καταφέρουν για το Νομό προηγούμενες κυβερνήσεις ακόμη κι όταν λειτουργούσαν στα καλά χρόνια» επεσήμανε ο κ. Καρβούνης και πρόσθεσε: «

Ξαναζητάμε τη ψήφο των συμπολιτών μας, γιατί δουλέψαμε για το Νομό, δουλέψαμε με ευσυνειδησία, συνεργαζόμενοι με όλους, χωρίς να κάνουμε κανένα διαχωρισμό. Νομίζω ότι σχεδόν όλοι οι φορείς με τους οποίους συνεργαστήκαμε αυτό το αναγνωρίζουν».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο Γραμματέας της Ν.Ε. Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ζητάει τη ψήφο των πολιτών, γιατί βγαίνοντας ξανά Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουμε ανάπτυξη, τους καρπούς της θα τους δρέψει όλη η κοινωνία και δεν θα πάμε σε προηγούμενα χρόνια, όπου η κάθε κοινωνική κατηγορία στρεφόταν στην άλλη για να κερδίζουν μόνο οι οικονομικά ισχυροί. Θα βελτιωθεί η παιδεία, θα βελτιωθεί η υγεία, θα έχουμε ένα καλύτερο κοινωνικό κράτος. Για αυτό στις 7 Ιούλη ζητάμε τη στήριξη των πολιτών στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».