Διπλάσια, ή και περισσότερα, θα είναι όσα θα ανακοινωθούν σήμερα από τον ΕΟΔΥ, σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο. Γιατί οι ειδικοί ανησυχούν για νέα «έκρηξη» μολύνσεων την τρέχουσα εβδομάδα.

Ιδιαίτερα αυξημένος αναμένεται να είναι ο αριθμός των κρουσμάτων που θα ανακοινώσει το απόγευμα της Δευτέρας (03/01) ο ΕΟΔΥ. Την Κυριακή (02/01) υπήρξε μια μικρή «κάμψη», με 17.633 μολύνσεις να ανακοινώνονται, ωστόσο, οι εκτιμήσεις για τον σημερινό αριθμό κάνουν λόγο για 40.000.

Ένας αριθμός που είναι ιδιαίτερα μεγάλος για Δευτέρα, και που αυξάνει τον φόβο και την ανησυχία για τα δεδομένα που θα διαμορφωθούν τα επόμενα 24ωρα. Η επιστροφή των περισσότερων πολιτών σε ρυθμούς καθημερινότητας και η διεξαγωγή ακόμα περισσότερων εργαστηριακών, και μη, ελέγχων αναμένεται να φέρει ραγδαία αύξηση και στα κρούσματα.

Άλλωστε, η μετάλλαξη Όμικρον επελαύνει στην Ελλάδα και έχει φέρει μια αθρόα διασπορά του κορονοϊού σε όλη τη χώρα. Από την τελευταία εβδομάδα του 2021 μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου, ανακοινώνονται σταθερά δεκάδες χιλιάδες κρούσματα καθημερινά, ενώ εκτιμήσεις ειδικών αναφέρουν πως δεν αργεί η ημέρα που θα δούμε ακόμα και 100.000 μολύνσεις να ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ.

 

Πηγή: newsbomb.gr