Στα κορυφαία πέντε λιμάνια της Ελλάδας, σε ό,τι αφορά τις αφίξεις τουριστών, κατατάσσεται την τελευταία τριετία το Κατάκολο

Κρουαζιέρα: Στα κορυφαία πέντε λιμάνια το Κατάκολο

Στα κορυφαία πέντε λιμάνια της Ελλάδας, σε ό,τι αφορά τις αφίξεις τουριστών, κατατάσσεται την τελευταία τριετία το Κατάκολο, το οποίο ξεπερνά μάλιστα κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, όπως η Σαντορίνη, τα Χανιά, καθώς και νησιά των Κυκλάδων.

Σημειώνεται πως για τη φετινή τουριστική σεζόν αναμένεται να ξεπεραστούν κατά πολύ ακόμα και το νούμερα του 2019, όπου ο αριθμός αφίξεων επιβατών κρουαζιέρας έφτασε τους 413.716, ενώ την ίδια χρονιά αφίχθηκαν 199 κρουαζιερόπλοια.

Όσον αφορά το 2022, όπου βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της τουριστικής περιόδου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ένωση Λιμένων Ελλάδας, όπως έχουν διαμορφωθεί τους πρώτους πέντε μήνες του έτους, δηλαδή έως και τον Μάιο, οι προκρατήσεις των κρουαζιερόπλοιών στο Κατάκολο είναι 197, με τον αριθμό φυσικά να αναμένεται να αυξηθεί.

Ωστόσο, μεγάλη μείωση καταγράφηκε το 2020 και αρκετά μικρότερη 2021, χρονικά διαστήματα δηλαδή που ήταν σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού, που έφεραν όπως είναι φυσικά την πτώση της τουριστικής κίνησης σε όλη την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, το 2020 στο λιμάνι του Κατακόλου έφτασαν 7.589 επιβάτες και μόλις 10 κρουαζιερόπλοια, ενώ το 2021 αφίχθηκαν 123.509 τουρίστες και 126 κρουαζιερόπλοια.

 

Πηγή:ot.gr

Με πληροφορίες από ΕΡΤ