Η Επιτροπή αξιολόγησε τον αντίκτυπο των μέτρων στις ενδοενωσιακές κλήσεις βασιζόμενη στη συνεχή παρακολούθηση της εφαρμογής των κανόνων και σε ανταλλαγές απόψεων με τα ενδιαφερόμενα μέρη.

 

Σύμφωνα με έκθεση αξιολόγησης της Επιτροπής της Κομισιόν, καθώς και τα αποτελέσματα της έρευνας του Ευρωβαρόμετρου για τον αντίκτυπο των κανόνων για οικονομικά προσιτές ενδοενωσιακές επικοινωνίες, τα μέτρα που έχει λάβει η ΕΕ αποδεικνύονται αποτελεσματικά. Από το 2019, οι Ευρωπαίοι απολαμβάνουν χαμηλότερες τιμές λιανικής για κλήσεις μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ.

Με βάση ανακοίνωση, τα μέτρα αυτά, τα οποία ισχύουν από τον Μάιο του 2019, επιτρέπουν στους πολίτες της ΕΕ να είναι σε επαφή με την οικογένεια και τους φίλους τους στα άλλα κράτη μέλη, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία μιας αποτελεσματικής ευρωπαϊκής ενιαίας αγοράς. Σύμφωνα με την έρευνα, οι καταναλωτές απολαμβάνουν μειωμένες κατά πάνω από 60% τιμές, κατά μέσο όρο. Επιπλέον, το 27% των καταναλωτών της ΕΕ επικοινωνούν με άτομα από άλλες χώρες της ΕΕ αρκετές φορές τον μήνα μέσω τηλεφώνου, SMS ή διαδικτύου.

Η Επιτροπή αξιολόγησε τον αντίκτυπο των μέτρων στις ενδοενωσιακές κλήσεις βασιζόμενη στη συνεχή παρακολούθηση της εφαρμογής των κανόνων και σε ανταλλαγές απόψεων με τα ενδιαφερόμενα μέρη, καθώς και στη γνώμη του BEREC σχετικά με τη ρύθμιση των ενδοενωσιακών επικοινωνιών. Η Επιτροπή θα συνεχίσει να συλλέγει πληροφορίες για να αναλύσει τη χρήση και την εξέλιξη των μέτρων.

Αφού αναλυθούν τα αποτελέσματα της διερευνητικής διαβούλευσης για «Το μέλλον του τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και των υποδομών του», η οποία θα διαρκέσει έως τις 19 Μαΐου 2023, θα πραγματοποιηθεί νέα αξιολόγηση. Τα επόμενα βήματα θα αποφασιστούν βάσει της συνολικής αξιολόγησης.

Πηγή: news247.gr