Το φως της δημοσιότητας είδαν τις προηγούμενες ημέρες ονόματα στελεχών της Ν.Δ., οι οποίοι ανέλαβαν επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος στις 13 Περιφέρειες της χώρας, με συντονιστή τον Υφυπουργό Άμυνας κ. Νίκο Χαρδαλιά. Τα συγκεκριμένα στελέχη ανέλαβαν τον νευραλγικό ρόλο να ταξιδέψουν σε κάθε γωνιά της χώρας μεταφέροντας το προεκλογικό μήνυμα και τις προγραμματικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, εν όψει των προσεχών εθνικών εκλογών.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Ν.Δ. είναι ο Δραμινός κ. Σάκης Ιωαννίδης. Ο κ. Ιωαννίδης είναι ο μεσαίος γιος του πρώην Προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου και πρώην Αντινομάρχη κ. Θωμά Ιωαννίδη. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δράμα, μέχρι να έρθει η ώρα των σπουδών του, όταν και μετακινήθηκε στην Αθήνα. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, ενώ στο παρελθόν ήταν υποψήφιος Βουλευτής. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 ήταν στην τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ., ενώ το 2019 ήταν υποψήφιος Βουλευτής στον Βόρειο Τομέα Αθηνών.

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» (Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023), ο κ. Ιωαννίδης, μαζί με ακόμη 19 στελέχη της Ν.Δ., οι οποίοι έχουν ενεργό ρόλο στον προεκλογικό αγώνα της Ν.Δ., χαρακτηρίζονται με τον πρωτοσέλιδο τίτλο ως «20 κομάντος του Μητσοτάκη σε εκλογική αποστολή». Στην ομάδα των στελεχών συντονιστής είναι ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς, με αναπληρωτή συντονιστή τον κ. Χριστόφορο Μπουτσικάκη. Οι 13 υπεύθυνοι εκλογικού αγώνα στις Περιφέρειες της χώρας είναι ο Βασίλης Κοντοζαµάνης στην Αττική, ο Γιώργος Κατσαούνος στην Κεντρική Μακεδονία, ο Μανώλης Γραφάκος στη Στερεά Ελλάδα, ο Γιώργος Καραγιάννης στην Κρήτη, ο Δημήτρης Φραγκάκης στο Βόρειο Αιγαίο, ο Θανάσης Μπαλέρµπας στα Ιόνια Νησιά, ο Μάνος Λογοθέτης στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες, ο Δημήτρης Μαραβέλιας στην Πελοπόννησο, ο Γιάννης Ξιφαράς στη Θεσσαλία, ο Μπάµπης Σιάτρας στη Δυτική Μακεδονία, ο Σάκης Ιωαννίδης στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ο Βασίλης Γεωργιάδης στην Ήπειρο και η Έλενα Σδούκου στη Δυτική Ελλάδα.