Με κόκκινο χρώμα αποτυπώνεται από σήμερα (23/9) η Δράμα στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, μετά τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων το τελευταίο χρονικό διάστημα. Στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, ο δείκτης θετικότητας διαμορφώθηκε στο 2,29% και ο κινητός μέσος όρος κρουσμάτων τα 42,8 ανά 100.000 κατοίκους εβδομαδιαίως, σύμφωνα με τα στοιχεία στις 21 Σεπτεμβρίου.

Η εξέλιξη αυτή συνεπάγεται και την επιβολή τοπικού lockdown στα όρια της Π.Ε. Δράμας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται εντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο και ισχύς των μέτρων θα ξεκινήσει άμεσα.

Τα περιοριστικά μέτρα σε αυτό το μίνι lockdown αφορούν την απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1 βράδυ έως τις 6 το πρωί (με εξαιρέσεις για λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας) και την απαγόρευση μουσικής σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας όλο το 24ωρο.

Υπενθυμίζεται πως ήδη η Π.Ε. Καβάλας διανύει μια εβδομάδα με την επιβολή μίνι lockdown, ενώ την ίδια τύχη αναμένεται να έχει και η Π.Ε. Ξάνθης, η οποία και αυτή αποτυπώνεται πλέον με κόκκινο χρώμα στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας. Επίσης, στο κόκκινο πέρασε και η Π.Ε. Καστοριάς, ενώ στο ίδιο επίπεδο του επιδημιολογικού χάρτη βρίσκονται ακόμη η Αργολίδα, η Ημαθία, η Πέλλα και η Πιερία.