Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» άρχισε από σήμερα να δέχεται αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους, ωστόσο μόλις πριν λίγες μέρες αιτήσεις δέχτηκε και ο Κοινωνικός Τουρισμός 2021 του ΟΑΕΔ.

Με δεδομένο πως ακόμα ο Κοινωνικός Τουρισμός δεν έχει ανακοινώσει τα αποτελέσματα για τους δικαιούχους, έχει προκληθεί ένα μικρό «αλαλούμ» σχετικά με το όσοι έχουν κάνει αίτηση στο πρόγραμμα μπορούν να αιτηθούν συμμετοχή και για το «Τουρισμός για Όλους».

Το πλαίσιο μάλιστα για το πρόγραμμα του υπ. Τουρισμούς (ο Κοινωνικός Τουρισμός είναι του ΟΑΕΔ) είναι αυστηρό, αφού ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να κάνει αίτηση συγκεκριμένη και μόνο μια μέρα, με βάση τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ.

Σε αυτό πρέπει να συνυπολογιστεί πως για να χρησιμοποιήσει κάποιος την επιδότηση του Κοινωνικού Τουρισμού θα πρέπει να μην είναι σε άλλο παρεμφερές πρόγραμμα, όπως π.χ το Τουρισμός για όλους.

Διευκρινίσεις του ΟΑΕΔ στο newsit.gr

Το newsit.gr επικοινώνησε με τον ΟΑΕΔ για να ρωτήσει σχετικά. Σύμφωνα με τον Οργανισμό, όσοι έχουν κάνει αίτηση για τον Κοινωνικό Τουρισμό μπορούν να κάνουν και για το Τουρισμός για Όλους.

Η κίνηση αυτή δεν θα επηρεάσει καθόλου το αν θα γίνει δεκτός ή αν θα απορριφθεί από τον Κοινωνικό Τουρισμό.

Θα πρέπει ωστόσο να είναι ξεκάθαρο πως σε περίπτωση που γίνει δεκτός και από τα δύο, δικαιούται να κάνει χρήση μόνο του ενός. Έτσι, αν κάνει χρήση του «Τουρισμός για Όλους» αυτομάτως ακυρώνεται ο Κοινωνικός Τουρισμός.

Υπενθυμίζεται πως ο Κοινωνικός Τουρισμός προβλέπει επιδότηση για 6 βράδια (10 σε Σάμο, Κω, Λήμνο, Λέσβο και Χίο), ενώ το Τουρισμός για Όλους για όλους μέχρι 4. Επίσης ο Κοινωνικός Τουρισμός έχει επιδότηση σε εισιτήρια, ενώ το πρόγραμμα του υπ. Τουρισμού όχι.

Πάντως ακόμα από τον ΟΑΕΔ δεν υπάρχει σαφήνεια σχετικά με το πότε θα αναρτηθούν οι πίνακες με τα αποτελέσματα του Κοινωνικού Τουρισμού, αλλά μόνο το ότι αυτό θα γίνει «τις επόμενες μέρες»

Πως γίνονται οι αιτήσεις

Σε κάθε περίπτωση, σήμερα ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους».

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που προσφέρει από μέχρι και 100% επιδότηση στην διαμονή των ταξιδιωτών, μέσω χορήγησης voucher.

Το ύψος της επιδότησης εξαρτάται από τον χρόνο διαμονής, με τον μέγιστο να είναι 4 μέρες.

Συγκεκριμένα οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική εφαρμογή www.tourism4all.gov.gr από 05.07.2021 έως 09.07.2021 ως εξής:

● – 05.07.2021 για ΑΦΜ που λήγουν σε 0-1

● – 06.07.2021 για ΑΦΜ που λήγουν σε 2-3

● – 07.07.2021 για ΑΦΜ που λήγουν σε 4-5

● – 08.07.2021 για ΑΦΜ που λήγουν σε 6-7

● – 09.07.2021 για ΑΦΜ που λήγουν σε 8-9

Δείτε εδώ αναλυτικά όλα όσα προβλέπει το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» 

Πηγή: newsit.gr