Σε κοινή ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας και του Συλλόγου Γυναικών Δράμας αναφέρονται τα εξής:

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δράμας και ο Σύλλογος Γυναικών Δράμας (ΟΓΕ) στηρίζουν την προσπάθεια των δύο Σωματείων του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας αναφορικά με την αντιμετώπιση της οξυμμένης κατάστασης που προκλήθηκε μετά τις παραιτήσεις 2 παθολόγων και καλεί τους εργαζόμενους, τις γυναίκες της βιοπάλης και τη νεολαία, όλους τους ενεργούς πολίτες που ανησυχούν για την λειτουργία του Νοσοκομείου μας να διεκδικήσουν συλλογικά αυτό που τους αξίζει.

Το Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Δράμας και ο Σύλλογος Νοσοκομειακών Γιατρών του Γ.Ν. Δράμας προειδοποιούσαν εδώ και πολύν καιρό για την υποστελέχωση και την υποβάθμιση, τόσο σε ιατρικό όσο και σε νοσηλευτικό προσωπικό, όπως επίσης και για την οριακή λειτουργία του νοσοκομείου μας. Μετά την υποβολή παραίτησης των 2 παθολόγων ιατρών κρίνεται πλέον επισφαλής η λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής και των επειγόντων. Μια από τις μεγαλύτερες κλινικές, 52 κλινών με σχεδόν 100% πληρότητα, η οποία εξυπηρετεί πάνω από 100.000 πολίτες του Νομού και με οργανόγραμμα 11 οργανικών θέσεων, αυτή τη στιγμή λειτουργεί με 1 παθολόγο και αυτόν στη διαδικασία συνταξιοδότησης. Ζητάμε άμεσες και μόνιμες λύσεις.

Δεν δεχόμαστε να είμαστε έρμαια των πολιτικών αποφάσεων είτε της διοίκησης του Νοσοκομείου είτε της κυβέρνησης, που με μπαλώματα του τύπου «μετακινήσεις ιατρών» προσπαθούν να καλύψουν τα κενά. Το έγκλημα του Νοσοκομείου είναι γνωστό και διαχρονικό και έχουν ευθύνη όλοι οι πολιτικοί άρχοντες της τοπικής κοινωνίας.

Απαιτούμε:

-Πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου Δράμας – Προσλήψεις με ταχείες διαδικασίες ώστε να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις με μόνιμο προσωπικό.

-Ουσιαστικά κίνητρα για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων ιατρικού προσωπικού σε νοσοκομεία απομακρυσμένων και παραμεθόριων περιοχών όπου οι προκηρύξεις καταλήγουν άγονες.

-Άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων ιατρών στο Νοσοκομείο Δράμας.

-Διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής.

-Να σταματήσει η εντατικοποίηση και η εξαντλητική εργασία για το υπάρχον προσωπικό.

-Να δοθούν όλες οι χρωστούμενες άδειες και ρεπό, ουσιαστικά κίνητρα για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων ιατρικού προσωπικού, διασφαλίζοντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και εργασιακά δικαιώματα.

-Ένταξη όλων των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

-Να κηρυχθεί άγονο το Νοσοκομείο Δράμας, ώστε να υπάρχει ενδιαφέρον από γιατρούς να διοριστούν.

Γιατί οι ζωές μας αξίζουν περισσότερο από τα κέρδη τους!