Ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας κ. Ανέστης Δερματίδης έκανε γνωστό την Τρίτη 10 Μαρτίου πως πέρα από την αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ, σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση, κλειστό θα παραμείνει και το ΚΗΦΗ (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) του Δήμου Δράμας, ενώ ο Συμβουλευτικός Σταθμός του Δήμου Δράμας για την άνοια θα λειτουργεί κανονικά κάθε Τετάρτη κατόπιν όμως τηλεφωνικού ραντεβού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση του κ. Δερματίδη, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας σε εφαρμογή των έκτακτων μέτρων της πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, με σκοπό την προστασία των ευπαθών ομάδων που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου, αναστέλλεται η λειτουργία του ΚΗΦΗ του Ν.Π.Δ.Δ. από την Τετάρτη 11 Μαρτίου μέχρι και τις 5 Απριλίου 2020, η

λειτουργία και των 4 ΚΑΠΗ του Δήμου (ΚΑΠΗ Δράμα, ΚΑΠΗ Δράμας – παράρτημα, ΚΑΠΗ Χωριστής, ΚΑΠΗ Ξηροποτάμου) από τη Δευτέρα 9 Μαρτίου έως και τις 5 Απριλίου 2020, ενώ ο Συμβουλευτικός Σταθμός Δράμας για την άνοια θα λειτουργεί κανονικά κάθε Τετάρτη κατόπιν όμως τηλεφωνικού ραντεβού και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας (τηλ. 25210-48023, 07.30-15.00).