Λίγες πόλεις στην Ελλάδα προσφέρουν στους κατοίκους και τους επισκέπτες τους τη δυνατότητα να τις θαυμάσουν από ψηλά και την ίδια ώρα, διανύοντας λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο, να βρεθούν μέσα σε ένα όμορφο φυσικό τοπίο.

Η Καβάλα συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών που προσφέρουν απεριόριστη θεά στο μεγαλύτερο μέρος του αστικού ιστού της πόλης αλλά και εντυπωσιακή θέα προς το θαλάσσιο μέτωπο. Μάλιστα, όταν ο καιρός το επιτρέπει φαίνονται μέχρι και τα χωριά στο απέναντι νησί της Θάσου.

Χάρη στο ύψωμαλόφος Σταυρός, που αποτελεί τμήμα του περαστικού δάσους της, η Καβάλα προσφέρει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους, ντόπιους και επισκέπτες να θαυμάσουν από ψηλά την πόλη, να την «ανακαλύψουν» ξανά και ξανά και να περπατήσουν μέσα στη φύση.

Ο λόφος αυτός, με ύψος 350 μέτρα, οφείλει τη μορφολογία του στη φύση, και το όνομά του στον τσιμεντένιο σταυρό που βρίσκεται στην κορυφή του, ο οποίος και κατασκευάστηκε το 1953. Εμπνευστής της ιδέας ήταν ο τότε διοικητής της 11ης Μεραρχίας Πεζικού, που είχε έδρα την Καβάλα, Αθανάσιος Δασκαρόλης.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ