ΓΕΜΙΣΕ ΑΠΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ Η ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ

  • Περίπου 250 στρατιώτες εκπαιδεύονται σε κάθε ΕΣΣΟ – Συνολικά 1.000 περίπου άτομα βρέθηκαν στο Κ. Νευροκόπι την Παρασκευή 30 Μαρτίου
  • Β. Γιαννόπουλος, Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου: «Έχω κάθε λόγο να είμαι ευχαριστημένος και χαρούμενος»

 

Η αναδιάρθρωση που καταγράφηκε στο στρατό ξηράς είχε ως αποτέλεσμα την κατάργηση των μεγάλων Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων και τη δημιουργία Σημείων Υποδοχής Οπλιτών για κάθε ΕΣΣΟ σε στρατόπεδα ανά την Ελλάδα. Ένα από τα στρατόπεδα που λειτουργεί πλέον ουσιαστικά ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων είναι το 518 Τάγμα Πεζικού στο ακριτικό Κ. Νευροκόπι.

Η Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 ήταν μια σημαδιακή ημέρα για τον ακριτικό Δήμο, καθώς πραγματοποιήθηκε η πρώτη ορκωμοσία στρατιωτών μετά την αναδιάρθρωση στο στρατό ξηράς και το Κ. Νευροκόπι έσφυζε από ζωή, υποδεχόμενο συνολικά περίπου 1.000 άτομα, περίπου 250 στρατιώτες με τους περίπου 600-700 συγγενείς και συνοδούς τους. Μάλιστα, αυτό το φαινόμενο θα επαναλαμβάνεται πλέον σχεδόν ανά δίμηνο με την ορκωμοσία κάθε ΕΣΣΟ.

Όπως ανέφερε, σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου κ. Βασίλης Γιαννόπουλος συνολικά περίπου 1.000 άτομα βρέθηκαν στο Κ. Νευροκόπι τη συγκεκριμένη ημέρα, ενώ οι στρατιώτες που εκπαιδεύτηκαν στο Τάγμα Πεζικού ήταν περίπου 250.

Ο κ. Γιαννόπουλος έκανε λόγο για ξεχωριστή ημέρα για το Κ. Νευροκόπι, υπογραμμίζοντας ότι έχει κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος και χαρούμενος. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου σημείωσε: «Ξεχωριστή ημέρα για το Κάτω Νευροκόπι και το Τάγμα που φιλοξενούμε και αισθανόμαστε υπερήφανοι για αυτό, το 518 Τάγμα Πεζικού, διότι γέμισε στρατιώτες και πολίτες, συνοδοί των στρατιωτών, οι γονείς τους, οι παππούδες τους, τα αδέλφια τους. Το Νευροκόπι διπλασίασε το πληθυσμό του. Κι αυτό ήταν πάρα πολύ ευχάριστο, γιατί εμείς αισθανόμαστε κάπως μακριά και απομονωμένοι».

Ακόμη ο κ. Γιαννόπουλος πρόσθεσε: «Έχει αυξηθεί η παρουσία των Ελλήνων πολιτών σε αυτή την ακριτική περιοχή. Εμείς δεν μπορούμε με τίποτε άλλο να έχουμε τόσο κόσμο, μόνο με αυτό που συνέβη με τους στρατιώτες. Εκπαιδεύονται στο Νευροκόπι σε άριστες συνθήκες, γιατί οι εγκαταστάσεις είναι άριστα συντηρημένες. Ο Δήμος συμπαρίσταται και βοηθάει γιατί είναι καθήκον μας αυτό. Ο τοπικός πληθυσμός αγαπάει τον στρατό ενσυνείδητα και όχι από συμφέρον. Έχω κάθε λόγο να είμαι ευχαριστημένος και χαρούμενος».

 

Ξανά Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Ν. Δράμας μετά το 2011

 

Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων λειτουργούσε στο Νομό Δράμας και συγκεκριμένα το στρατόπεδο «Πανταζόπουλου» στο Παρανέστι μέχρι τον Απρίλιο του 2011. Τότε, με απόφαση της Κυβέρνησης Πα.Σο.Κ. το εν λόγω Κέντρο Εκπαίδευσης σταμάτησε τη λειτουργία του, ενώ στη συνέχεια ούτε η Κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου (Πα.Σο.Κ. – Ν.Δ. – ΛΑ.Ο.Σ.) ή η Κυβέρνηση του κ. Σαμαρά (Ν.Δ. – Πα.Σο.Κ. – ΔΗΜΑΡ) είχε προχωρήσει σε λειτουργία Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Νομό. Πλέον 7 χρόνια μετά, η Δράμα έχει ξανά Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων…