Ο 72ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Ε.Α. ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΑ ΝΕΑ»: «ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΩ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ, ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ»

Ρεπορτάζ για την παρουσία του 72χρονου Υποστράτηγου ε.α. της ελληνικής Αστυνομίας κ. Πρόδρομου (Μάκη) Μηνασίδη, ο οποίος συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣ Δράμας με τη φανέλα του Άρη Μικροχωρίου, φιλοξένησε την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ». Στο ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Νίκου Βελονάκη καταγράφονται και δηλώσεις του κ. Μηνασίδη, ο οποίος δηλώνει: «Δεν σταματώ την μπάλα, θα πεθάνω στο γήπεδο».

Αναλυτικά, το ρεπορτάζ του Νίκου Βελονάκη στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» έχει ως εξής:

«Ο υπεραθλητής Πρόδρομος (Μάκης) Μηνασίδης έχει “κατατροπώσει” τον πανδαμάτορα χρόνο. Μάρτιο του 2005 είχε τιμηθεί από τους προπονητές της Δράμας ως ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής, αλλά αποδείχτηκε πως… βιάστηκαν οι εμπνευστές της βράβευσης. Στις 25/2/2018 γιόρτασε τα 72α γενέθλιά του και παραμένει στις επάλξεις με τον Άρη Μικροχωρίου (Β’ ΕΠΣΔ) αγωνιζόμενος ως κεντρικός μέσος ή στόπερ. Μάλιστα, στις 15/4 στο ματς με τον Καλαμώνα είχε αντίπαλο και τον κατά 58 χρόνια νεότερο Θανάση Αμανατίδη. Και όταν ο συμπαίκτης του Σωκράτης Καλπακίδης απόρησε (επειδή ήταν χαμένο το ματς) “ρε Μάκη, γιατί τρέχεις άδικα στο 90’;” ο Μηνασίδης απάντησε “για να κάνω προθέρμανση!”.

Ο βιονικός όμως Πρόδρομος δεν αρκείται σε ένα ματς εβδομαδιαίως. Μετέχει σε αγώνες συνταξιούχων κάθε Δευτέρα και Τετάρτη. “Παίζαμε και Παρασκευές, αλλά κάποιοι δεν άντεχαν!” δηλώνει στα “ΝΕΑ” και ξεκαθαρίζει ότι “δεν σταματάω την μπάλα. Θα πεθάνω στο γήπεδο”!

Εξηγεί δε γιατί ύστερα από 61 χρόνια δεν αποσύρεται από τη δράση (11 ετών έβγαλε το πρώτο δελτίο με τη Νίκη Σεβαστειανών στην Πέλλα): “Λόγω της ενασχόλησης με τον αθλητισμό δεν αρρώστησα ποτέ στη ζωή μου και θέλω να διδάξω τους νέους ότι πρέπει να αφοσιώνονται και στα μαθήματά τους και στον αθλητισμό. Επίσης, έχω συγγενείς και φίλους στο Μικροχώρι – αν και κατάγομαι από την Πέλλα – και θέλω να διαφημιστεί το χωριό έχοντας τον γηραιότερο παίκτη”. Στην ποδοσφαιρική διαδρομή του ο Μηνασίδης έπαιξε σε 26 ομάδες: σε 13 με δελτίο (μεταξύ άλλων στον Αετό Σκύδρας και στον Εδεσσαϊκό της Β’ Εθνικής) και σε άλλες 13 ως απόστολος που διέδιδε την ποδοσφαιρική ιδέα. Σε όποιον τόπο υπηρετούσε ως αστυνομικός δημιουργούσε και μία ομάδα διοργανώνοντας φιλανθρωπικούς αγώνες. Διετέλεσε Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής σε Καβάλα και Δράμα και αποστρατεύτηκε (1996) με βαθμό Υποστρατήγου.

Πέραν του ποδοσφαίρου έχει αναδειχθεί 2ος στα 100 μ. σε αγώνες Ενόπλων Δυνάμεων, έχει ασχοληθεί με ξιφασκία και σκοποβολή, ενώ μέχρι και σήμερα συνεχίζει τις προπονήσεις στην πυγμαχία. Αποκηρύσσει δε κάπνισμα και ποτό και λατρεύει το ψάρεμα και το κυνήγι».