Στην Καβάλα και πιο συγκεκριμένα στο 6ο Γενικό Λύκειο της πόλης, οι μαθητές κατασκεύασαν ένα «έξυπνο» βραχιόλι που αποστέλλει σήμα κινδύνου όταν το άτομο που φορά τη συσκευή βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση.

Τα παιδιά αποφάσισαν να κάνουν αυτό το βήμα προκειμένου να αυξήσουν την αίσθηση ασφάλειας σε περίπτωση που συμβεί κάτι κακό. Άλλωστε, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ ΕΡΤ3, έχουν φοβηθεί – όπως και οι γονείς τους – έπειτα από τα τελευταία περιστατικά οπαδικής βίας, αλλά και των συμμοριών ανηλίκων. Έτσι, οι μαθητές της Α’ τάξης του Λυκείου αναζήτησαν μια σύγχρονη λύση.

Στο πλαίσιο συμμετοχής των μαθητών στο πρόγραμμα εικονικής επιχείρησης, που διοργανώνει το σωματείο επιχειρηματικότητας νέων, τα παιδιά για τρίτη χρονιά, δημιουργούν πρωτότυπες ιδέες, ανέφερε η Αναστασία Τσακμάκη καθηγήτρια στο 6ο Λύκειο.

Φέτος, αποφάσισαν να είναι επίκαιροι και να δημιουργήσουν σε 3D εκτυπωτή ένα προϊόν που θα προσφέρει σημαντικά στην ασφάλεια των νέων, με την αποστολή ενός ξεχωριστού σήματος SOS.

Οι μαθητές δημιούργησαν ένα βραχιόλι εκτάκτου ανάγκης, που συνδέεται στο WiFi του κινητού, μέσω του οποίου στέλνει ένα e-mail στο γονέα και θα τον ενημερώνει για το ενδεχόμενο κινδύνου που μπορεί να διατρέχει το παιδί.

«Αν χρειαστεί να βγω μια βόλτα έχω μέσα μου τον φόβο μην τυχόν μου συμβεί κάτι», τόνισε ο Μάριος εις εκ των μαθητών που κατασκεύασαν το βραχιόλι. Έπειτα από τρεις μήνες δουλειάς η κατασκευή του βραχιολιού έχει ολοκληρωθεί και αναμένουν να κερδίσει μια θέση στην πρώτη δεκάδα του διαγωνισμού

Έως τις 11 Μαρτίου στην ιστοσελίδα του σχολείου στο facebook θα συγκεντρώνονται ηλεκτρονικές υπογραφές με την μορφή «like», που θα δώσουν ώθηση στην υλοποίηση της ιδέας. Σταδιακά τα παιδιά θα προσπαθήσουν να εξελίξουν το βραχιόλι περισσότερο και ελπίζουν ως μια start-up επιχείρηση να κερδίσει το ενδιαφέρον και να βρεθεί χρηματοδότηση, προκειμένου να βγεί στην αγορά.

Το βραχιόλι δεν αφορά μόνο παιδιά, αλλά θα μπορεί να το φορά κάθε ένας που ζεί μόνος του και μπορεί να κινδυνεύσει ή να βρεθεί σε κατάσταση ανάγκης.

Πηγή: newsbeast.gr