Στις δραματικές στιγμές που έζησε αλλά και τις «θεραπευτικές αστοχίες», όπως περιγράφει ενός πνευμονολόγου ιατρού και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Καβάλας αναφέρεται η 35χρονη Μαρία Μίλκογλου, η οποία στις 8 Δεκεμβρίου έχασε τη μητέρα της Αφενδρία Τιγλή, και στις 12 Δεκεμβρίου τον πατέρα της Κωνσταντίνο Μίλκογλου, με διαφορά δηλαδή λίγων ημερών.

 

Η Μαρία Μίλκογλου εξιστόρησε με στη «Ζούγκλα» τι συνέβη από τις 19 Νοεμβρίου, όταν βρέθηκε θετικό το τεστ που έκανε ο σύντροφός της. Αμέσως, όπως είπε, έφυγε από την Καβάλα για τη Θεσσαλονίκη ώστε να μην κολλήσουν οι γονείς της. Δυστυχώς, όμως, την επόμενη ημέρα βρέθηκε θετικός ο πατέρας της και μετά η μητέρα της.

 

Τις επόμενες ημέρες τηλεφωνούσε συστηματικά για να μάθει τα νέα τους, ενώ βρίσκονταν υπό παρακολούθηση ενός παθολόγου. Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, επειδή ανησυχούσε για την κατάσταση της υγείας τους, επέστρεψε στην Καβάλα. Τους μέτρησε το οξυγόνο και τους θερμομέτρησε. Δεν είχε κανένας τους πυρετό και το οξυγόνο του πατέρα της ήταν 91 με 92 και της μητέρας της 90.

 

Στη συνέχεια επικοινώνησε με έναν πνευμονολόγο, ο οποίος κατά δήλωσή της πήρε 50 ευρώ για τον κάθε ασθενή για την επίσκεψη, χωρίς απόδειξη. Ο ιατρός τούς εξέτασε, είπε πως ο πατέρας της αντιμετωπίζει μεγαλύτερο πρόβλημα από τη μητέρα της και συνταγογράφησε μια σειρά φαρμακευτικών σκευασμάτων και αντιβιώσεων, τα οποία, όπως επισημαίνει, δεν ήταν στο πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

 

Ακόμη, ο ιατρός ζήτησε την παροχή οξυγόνου κατ’ οίκον, με κόστος μεταφοράς 50 ευρώ χωρίς απόδειξη. Το οξυγόνο δεν έφθασε στην ώρα του στο σπίτι, αλλά παρέμενε άφαντο, παρά τις συνεχείς οχλήσεις της ακόμα και στις 12 το βράδυ.

 

Ωστόσο, ο ιατρός την καθησύχασε λέγοντας ότι την επόμενη ημέρα θα του χορηγηθεί κανονικά. Μετά τη χορήγησή του, ο κορεσμός αντί να αυξάνεται μειωνόταν. Οξυγόνο χρειάστηκε αργότερα και η μητέρα της, με τη μεταφορά του στο σπίτι να κοστίζει πάλι 50 ευρώ, χωρίς απόδειξη.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ