«ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017, ο επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» κ. Στέργιος Ηλιόπουλος κατέθεσε προς το σώμα πρόταση ψηφίσματος για τους πλειστηριασμούς. Σε σχετική ανακοίνωση, η παράταξη «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» επισημαίνει: «Περιμένουμε την θετική ανταπόκριση από τις υπόλοιπες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και από την Δημοτική Αρχή. Στις σημερινές συνθήκες δεν έχουμε το δικαίωμα να μένουμε άπραγοι αλλά οφείλουμε να παίρνουμε θέση μάχης υπέρ των συμφερόντων των λαϊκών νοικοκυριών…».

Στο ψήφισμα της παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» αναφέρονται τα εξής:

Μετά το κόψιμο των μισθών, των συντάξεων, των επιδομάτων, την αύξηση της ανεργίας, οι πιο αδύναμοι της κοινωνίας μας, αυτοί που επλήγησαν και πλήττονται, από τις μνημονιακές πολιτικές που προκάλεσαν την κρίση, χάνουν τώρα το σπίτι, το μαγαζί και το χωράφι τους, για να σωθούν για άλλη μια φορά οι τράπεζες.

Ουσιαστική προστασία της πρώτης κατοικίας δεν υπάρχει, αφού ο αναθεωρημένος νόμος Κατσέλη ελάχιστη προστασία προσφέρει και οι επαγγελματίες δεν μπορούν να υπαχθούν σ’ αυτόν, ενώ με την εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών τα πιο αδύναμα στρώματα θα υποστούν τους πλειστηριασμούς, για χρέη που δεν μπορούν να αποπληρώσουν σε κράτος τράπεζες, ταμεία. Οι Δημοτικές Αρχές μέχρι σήμερα, ιδιαίτερα την περίοδο των μνημονίων, με τις ελάχιστες δυνατότητες που έχουν, προσπάθησαν να στηρίξουν τους πιο αδύναμους δημότες τους με κάθε τρόπο. Έτσι και τώρα, το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας στέκεται έμπρακτα στο πλευρό των πιο αδύναμων πολιτών του Δήμου μας και δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε μαζί τους, όποτε και όπως χρειαστεί για να προστατεύσουμε τη λαϊκή κατοικία και περιουσία τους.

Καλούμε την Κυβέρνηση και την Ελληνική Βουλή (μαζί και με την αντιπολίτευση) να νομοθετήσουν:

-την κατάργηση του νόμου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

-την πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με την καθιέρωση μεταξύ άλλων αναγκαίων μέτρων του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας.

-τη γενναία διαγραφή των χρεών, των λαϊκών οικογενειών, προς τράπεζες, κράτος, Δήμους και ταμεία.

-τη δυνατότητα εξαγοράς των δανείων από τους πληττόμενους με τους όρους που δίνονται στα funds.

Τέλος καταδικάζουμε τη βία και την καταστολή που ασκήθηκε στο Ειρηνοδικείο Αθήνας και την χρήση χημικών μέσα σε κλειστό χώρο σε βάρος των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών και δηλώνουμε τη στήριξη μας σ’ αυτά.