ΔΗΜΟΣΙΟ Ι.Ε.Κ. ΔΡΑΜΑΣ

 

 

Το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Δράμας στηρίζοντας τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας συμμετέχει ενεργά με δράσεις που συνδιοργανώνει με τους φορείς της περιοχής μας, προκειμένου να δώσει χαρά, ελπίδα και δημιουργικότητα σε όλες τις κοινωνικές ομάδες της πόλης μας, σε μικρούς και μεγάλους στα πλαίσια των Χριστουγέννων.

…σ’ ένα ταξίδι λοιπόν με εικόνες, αρώματα, γεύσεις, χορό και διασκέδαση συνοδοιπόρος με τη Δραμινή κοινωνία για άλλη μια φορά το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Δράμας…

Το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Δράμας με το Τμήμα « Τεχνικός Αισθητικής Ποδολογίας και Καλλωπισμού Νυχιών» πραγματοποίησε επίσκεψη στο ΚΑΠΗ Δράμας. Στα πλαίσια του μαθήματος «Πρακτική Εφαρμογή» εκπαιδευτές και καταρτιζόμενοι περιποιήθηκαν και φρόντισαν τα άνω άκρα των ατόμων τρίτης ηλικίας και μελών του ΚΑΠΗ με τις τεχνικές και τη γνώση της ειδικότητάς τους όπως «μάλαξη», «μανικιούρ» προσφέροντας, εκτός από το πρακτικό κομμάτι και πολύ μεγάλη χαρά στους ηλικιωμένους.

Η ειδικότητα «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» έκανε αισθητή την παρουσία του στην «Ονειρούπολη» την Πέμπτη 07/12/2017 όπου παρουσίασε στην κεντρική σκηνή τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού με ταυτόχρονη παρουσίαση εικόνων σε Video Wall για το κοινό της πόλης μας.

Στις 08/12/2017 η Ειδικότητα «Τεχνικός Αρτοποιός –Ζαχαροπλαστικής» μαζί με την εκπαιδεύτρια τους κ. Καλλιόπη Χατζηκυριάκου δημιούργησαν γλυκά παρασκευάσματα και λιχουδιές στον χώρο της Ονειρούπολης, στα πλαίσια της εκπομπής της ΕΤ3 «Κυριακή στο Χωριό» η οποία θα προβληθεί από την Ελληνική Τηλεόραση ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της «Ονειρούπολης» οι σπουδαστές της ειδικότητας «Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον τομέα του Τουρισμού» Γ’ εξαμήνου και «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» Α’ εξαμήνου, συμμετέχουν ενεργά στην τουριστική προβολή της Δράμας. Βρίσκονται καθημερινά στο Κέντρο τουριστικής ενημέρωσης της Ονειρούπολης, διανέμουν στο κοινό τον τουριστικό οδηγό με τα αξιοθέατα της πόλης μας, ξεναγούν τα γκρουπ επισκεπτών, διευκολύνοντας έτσι στην ομαλή διεξαγωγή της μεγάλης αυτής γιορτής αλλά και στην καλύτερη ενημέρωση για τα αξιοθέατα τα οποία πρόκειται να επισκεφθούν.

Στις 19/12/2017 οι ειδικότητες «Τεχνικός Αρτοποιός-Ζαχαροπλαστικής» & «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας (chef) φτιάχνουν γλυκές λαχταριστές λιχουδιές και αλμυρές κρέπες για τα παιδιά του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Δράμας. Γνωρίζουμε όλοι ότι η ευτυχία όταν διαιρείται… πολλαπλασιάζεται, έτσι οι σπουδαστές μας μοιράζουν απλόχερα αγάπη σ αυτά τα παιδιά με κεράσματα που δημιουργούν με το μεράκι και την αγάπη τους αυτές τις άγιες μέρες.

Την τελευταία ημέρα κατάρτισης, λίγο πριν την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων διακοπών, Παρασκευή 22/12/2017 οι σπουδαστές του Δ.Ι.Ε.Κ. Δράμας βρέθηκαν στον χώρο της Ονειρούπολης και μοίρασαν γλυκίσματα που έχουν δημιουργήσει οι «Αρτοποιοί-Ζαχαροπλάστες» μας στο κοινό της πόλης.

Η χρονιά τελειώνει με ένα μεγάλο πάρτυ για τους καταρτιζόμενους, τους εκπαιδευτές και τους φίλους του Δ.Ι.Ε.Κ. Δράμας στο Μπαρ «ΜΥΛΟΣ» με ζωντανή μουσική και χορό, γιατί μια επιτυχημένη χρονιά πρέπει να ανταμείβεται ηθικά και ψυχικά.

Το 2018 ξεκινάει με τη συμμετοχή του Δ.Ι.Ε.Κ. Δράμας, με τα τμήματα «Τεχνικός Αισθητικής-Μακιγιάζ» και «Τεχνικός Αισθητικής Ποδολογίας & Ονυχοπλαστικής» στο γκαλά της Ένωσης Κυριών Δράμας με θέμα «Αντέδρασε στην Βία των κακοποιημένων γυναικών».

 

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Δ.ΙΕΚ ΔΡΑΜΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Α. ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥ

Εκπαιδευτικός Δημόσιας Υγιεινής

MSc Εκπαίδευση Ενηλίκων