ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΕΘΗΚΕ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, Η «ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ ΤΩΝ 58 ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ» ΚΑΙ Η «ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΩΡΕΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ»

 

 

Σειρά ερωτήσεων, με τις οποίες ανέδειξε τοπικά, αλλά και πανελλαδικά ζητήματα, κατέθεσε το τελευταίο χρονικό διάστημα η Βουλευτής Κινήματος Αλλαγής Ν. Δράμας κ. Χαρά Κεφαλίδου.

Συγκεκριμένα η κ. Κεφαλίδου με ερώτηση και ΑΚΕ (Αίτηση κατάθεσης εγγράφων) ζητά από τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια να ενημερωθεί σχετικά με την καταγραφή, διαχείριση και μέγιστη αξιοποίηση των δωρεών που έχουν γίνει προς το Γενικό Νοσοκομείο της Δράμας. Με την ερώτησή της, η Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής θέτει τα εξής ερωτήματα: «1. Ποιο είναι μέχρι σήμερα το ποσό που έχει συγκεντρωθεί από δωρεές για την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου της Δράμας; Πώς και πού έχει διατεθεί; 2. Ποιες είναι αναλυτικά μια προς μια οι δωρεές που έχουν πραγματοποιηθεί (θεωρούμε αυτονόητο ότι θα τηρηθεί η ανωνυμία που ενδεχομένως κάποιοι δωρητές έχουν ζητήσει); 3. Σχετικά με το υγειονομικό υλικό που έχει προσφερθεί από δωρητές έχει καταγραφεί αυτό και πώς έχει αξιοποιηθεί; Ποιο πληροφοριακό – ηλεκτρονικό σύστημα χρησιμοποιήθηκε για την καταγραφή; 4. Με ποιον τρόπο θα αξιοποιηθούν οι δωρεές και προσφορές – χρηματικές και μη, και πώς το Υπουργείο σας διασφαλίζει την αποτελεσματική και χρηστή διαχείρισή τους; 5. Τελικά αυτή τη στιγμή οι δωρεές πού βρίσκονται και με ποιον τρόπο αξιοποιούνται;».

Στην ερώτηση με θέμα «Αποδέσμευση από το Υπερταμείο των 58 ακινήτων της Δράμας», προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, η κ. Κεφαλίδου ζητά την επιστροφή από το Υπερταμείο 58 ακινήτων που βρίσκονται στη Δράμα, καθώς το ΣτΕ έκανε δεκτές τις αιτήσεις πέντε Δήμων που ζήτησαν να ακυρωθούν οι αποφάσεις μεταβίβασης 10.119 ακινήτων του ελληνικού Δημοσίου στην ΕΤΑΔ. Όπως σημειώνεται στην ερώτηση, μεταξύ των 58 ακινήτων της Δράμας «είναι εκτάσεις του Καπνολογικού Ινστιτούτου, ακίνητα στην περιοχή της Νέας Σεβάστειας και του Στρατοπέδου Ανδρικάκη».

Επίσης, ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, με θέμα «Άδικος αποκλεισμός από τους πίνακες αναπληρωτών λόγω προβλήματος στην πληρωμή του e-paravolo», κατέθεσαν Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, μεταξύ των οποίων και η Βουλευτής Ν. Δράμας κ. Χαρά Κεφαλίδου. Με την ερώτηση ζητούνται άμεσες ενέργειες του Υπουργείου ώστε να δοθεί λύση και να αποκατασταθεί η αδικία εις βάρος αυτών των εκπαιδευτικών, καθώς για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες παρουσιάστηκε πρόβλημα και σύγχυση με την πληρωμή του απαιτούμενου ηλεκτρονικού παραβόλου.

Ακόμη, η Βουλευτής και Τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, με θέμα «Σημαντικές ελλείψεις στη Διακομματική Επιτροπή για τη Σχολική Βία». Με την ερώτηση η κ. Κεφαλίδου ζητά να ενημερωθεί για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί το Υπουργείο ώστε να ενταχθούν στην Επιτροπή όλες οι ομάδες επιστημόνων και εξειδικευμένων φορέων που γνωρίζουν καλά το σύνθετο φαινόμενο της σχολικής βίας, ενώ παράλληλα τονίζει την ανάγκη επαναφοράς του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων καθώς και επαναλειτουργίας του Δικτύου για την ενδοσχολική βία και του Παρατηρητηρίου.

Τέλος, η κ. Κεφαλίδου κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση, με θέμα «Απαράδεκτη και ανάλγητη η περικοπή προνοιακών επιδομάτων ατόμων με οπτική αναπηρία», ζητώντας να μάθει αν προτίθεται ο Υπουργός να προβεί «στην άμεση κατάργηση της περικοπής του επιστημονικού προνοιακού επιδόματος που λαμβάνουν οι τυφλοί επιστήμονες καθώς και της περικοπής προνοιακών επιδομάτων σε άτομα που λαμβάνουν ορφανικές συντάξεις και μάλιστα αναδρομικά»