ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

Έκθεση Θεσσαλονίκης Σεπτέμβρης 2017 και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί λέγοντας: Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες. Κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση. Όσοι το επιχείρησαν καταστρατήγησαν τελικά την ίδια την Δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα. Άρα η Δημοκρατία θέλει τους πάμπλουτους και μάλιστα να εκμεταλλεύονται τους φτωχούς; Άρα πόσο χριστιανός είναι ο Μητσοτάκης; Διότι ο Χριστός επεδίωκε μια κοινωνία ίσων που να διαπνέεται από την αλληλεγγύη και την αμοιβαία βοήθεια.

Όσο για τον Α. Γεωργιάδη είχε πει: Αν υπάρξουν απολύσεις γιατρών στον ΕΟΠΥΥ, σας παρακαλώ αυτό δεν θέλω να το χρεωθεί η Τρόικα, δεν θέλω να μου παίρνει την Δόξα ο Τόμσεν για τα αυτονόητα. Οι αποφάσεις είναι δικές μου. Και τώρα με τον κορωνοϊό μιλάει τάχα μου με επαίνους για το νοσηλευτικό προσωπικό… Που όταν περάσει όλο αυτό και πάλι θα γίνουν απολύσεις, αφού οι προσλήψεις είναι με σύμβαση μερικών μηνών.

Όσο για την ανακοίνωση από το Γραφ. της Μητρόπολης Πειραιώς περί αιρέσεων και παραθρησκειών που λέει: …Ο Θεός εν τη αγάπη του και εν τη πανσοφία του, παραχώρησε να έρθει η παρούσα δοκιμασία για να οδηγήσει τον άνθρωπο σε μετάνοια και σωτηρία… Δεν είναι δυνατόν αυτό, διότι ο Θεός δεν θέλησε αυτή την τραγωδία με 100.000 νεκρούς και 2 εκατ. προς το παρόν κρούσματα του κορωνοϊού.

Και ο πιο απλός άνθρωπος λέει πως ο Θεός δεν είναι ούτε φονιάς, ούτε εγκληματίας. Γιατί τότε ποια είναι η αγάπη του;

Κάποιοι ιερωμένοι δεν θέλουν να πείσουν, αλλά να φοβίσουν, να τρομοκρατήσουν, να τιμωρήσουν για να επιβιώσουν οι ίδιοι (Ημεροδρόμος). Άλλωστε ο Χριστός έξω από το Ναό που είχε μετατραπεί σε οίκο εμπορίου, έκανε μια διαμαρτυρία κατά της οικονομικής εξουσίας και της αριστοκρατίας του Ναού που είχε μερίδιο στα κέρδη.

Ας τα σκεφτούμε όλα αυτά, αφού υπάρχει και το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών για να ψηφίσουμε αναλόγως. Μια τιμωρία στο κόμμα της Ν.Δ. που ξεγέλασε για μια άλλη φορά το λαό και τον έκανε φτωχότερο. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!