Πέντε προορισμοί που δεν είναι «άπιαστο» όνειρο, ειδικά για όσους ζητούν μία παραδεισένια απόδραση μετά τον εφιάλτη της πανδημίας

Μπορεί να φαίνεται παράδοξο, είναι όμως αληθινό. Εν μέσω πανδημίας, lockdown και περιοριστικών μέτρων, το ενδιαφέρον των χρηστών του διαδικτύου έχει αυξηθεί κατακόρυφα για έναν συγκεκριμένο γεωγραφικό προορισμό: Τα νησιά της Καραϊβικής.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα International Living, που προσφέρει πληροφορίες για διαμονή και συνταξιοδότηση στο εξωτερικό, η επισκεψιμότητα για τα νησιά της Καραϊβικής αυξήθηκε κατά 225% μόνο τον περασμένο μήνα. Γεγονός που οδήγησε τη δημοφιλή ιστοσελίδα στη δημιουργία μιας λίστας με τους πιο οικονομικά προσιτούς προορισμούς στην περιοχή για να ταξιδέψει, να ζήσει ή ακόμη και να εργαστεί κανείς.

Όπως αναφέρει το CNBC, επικαλούμενο στοιχεία του Travel Weekly, τα περισσότερα νησιά της Καραϊβικής έχουν «ανοίξει» ξανά για τους τουρίστες από το εξωτερικό, με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας από την Covid-19.

Στελέχη της τουριστικής αγοράς εκτιμούν ότι όσο περισσότερο θα αυξάνονται οι εμβολιασμοί παγκοσμίως και θα ενισχύεται η ανοσία του  πληθυσμού, τόσο περισσότερο θα επιστρέφει και η αίσθηση αισιοδοξίας ότι η ζωή αργά ή γρήγορα μπορεί να επιστρέψει σε μία στοιχειώδη κανονικότητα μέχρι τα τέλη του έτους.

Σύμφωνα με το International Living, αυτά είναι τα πέντε νησιά της Καραϊβικής για μία πιο οικονομική προσωρινή, ή ακόμη και.. μόνιμη «απόδραση».

Αμπεργκρις Κέι, Μπελίζ

Το μεγαλύτερο νησί του Μπελίζ, είναι φημισμένο για τον κοραλλιογενή ύφαλό του. Πέρα από τις γραφικές ομορφιές του όμως, εξασφαλίζει άρτια πρόσβαση στο Διαδίκτυο και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Συνδέεται με τακτικές πτήσεις, αλλά και θαλάσσια ταξί με την πόλη του Μπαλίζ αλλά και το Μεξικό.

Ένα ζευγάρι μπορεί να ζήσει άνετα εκεί με κόστος που κυμαίνεται από 2.950 έως 3.150 δολάρια τον μήνα, κόστος που περιλαμβάνει και την ενοικίαση ενός παραθαλάσσιου σπιτιού ή διαμερίσματος.

Ροατάν, Ονδούρα

Το Ροατάν απέχει μόλις 50 τετραγωνικά μίλια από τη βόρεια ακτή της Ονδούρας. Είναι δημοφιλές λόγω των ήσυχων και παρθένων παραλιών του, αλλά και της ήρεμης ζωής που εξασφαλίζει στους κατοίκους και τους επισκέπτες του.

Σύμφωνα με την International Living, το κόστος για την αγορά μίας κατοικίας με δύο υπνοδωμάτια στην περιοχή ανέρχεται στις 175.000 δολάρια. Και ενώ τα καθημερινά είδη πρώτης ανάγκης είναι πιο ακριβά στο νησί – καθότι εισαγόμενα – ένα ζευγάρι μπορεί να ζήσει με προϋπολογισμό 2.000 έως 2.500 δολαρίων το μήνα.

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι η ασφάλεια είναι κάτι που δεν μπορεί  να παραβλέψει κανείς, όταν μιλάμε για την Ονδούρα.

Ισλα Μουχέρες, Μεξικό

Αν και η Ισλα Μουχέρες απέχει μόλις 8 μίλια από το Κανκούν, είναι πιο χαλαρή και φθηνή, σύμφωνα με το International Living.

Για παράδειγμα, ένα ρετιρέ δύο υπνοδωματίων με θέα ξεκινά από 230.000 δολάρια για αγορά, ενώ για ένα διαμέρισμα με ένα υπνοδωμάτιο το ενοίκιο κυμαίνεται μεταξύ  700 και 1000 δολαρίων τον μήνα.

Ενώ τα ποσοστά εγκλημάτων στο Μεξικό είναι υψηλά, η Ισλα Μουχέρες και το κοντινό Κανκούν θεωρούνται ασφαλή.

Λας Τερένας, Δομινικανή Δημοκρατία

Το Λας Τερένας βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη Νέα Υόρκη – μόλις 3,5 ώρες – και έχει μερικές από τις καλύτερες παραλίες στον κόσμο.

Το κόστος αγοράς ενός μικρού διαμερίσματος δεν υπερβαίνει τις 100.000 δολάρια, ενώ ένα ζευγάρι μπορεί να ζήσει άνετα εκεί με προϋπολογισμό 2.000 έως 3.000 δολαρίων το μήνα.

Νήσος Κολόν, Παναμάς

Μπορεί να αποτελεί τουριστικό θέρετρο, ωστόσο, η νήσος Κολόν είναι έχει επίσης μια χαλαρή αίσθηση για τους ντόπιους, λέει η έκθεση της International Living.

Το ενοίκιο για σπίτι ενός ή δύο υπνοδωματίων μπορεί να κυμαίνεται από μόλις 600  έως 1.200 δολάρια το μήνα.

Πηγή: imerisia.gr