Σε ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας αναφέρονται τα εξής:

Καμία εμπλοκή της χώρας μας στις πολεμικές συγκρούσεις στην Ουκρανία που γίνεται για τα κέρδη των λίγων σε βάρος των λαών. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ απαιτούμε καμία αξιοποίηση σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού της χώρας μας, για την μεταφορά ΑμερικανοΝΑΤΟικού οπλοστασίου στις γειτονικές χώρες.

Καταγγέλλουμε στο λαό τις απειλές της εργοδοσίας σε εργαζόμενους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν για την  τεχνική εξασφάλιση των μηχανών που  μεταφέρουν άρματα του ΝΑΤΟ αυτές τις μέρες από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Είναι κοροϊδία να λέει η εργοδοσία ότι «δεν σας ενδιαφέρει για το τι θα κουβαλήσουνε τα τρένα, εσάς είναι η δουλειά σας και πρέπει να πάτε» ή ότι «στην σύμβαση της εταιρίας αναφέρεται πως ο εργαζόμενος θα διαταχθεί ανάλογα με τις ανάγκες της». Οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο δουλεύουμε για φθηνή και ποιοτική  μεταφορά του λαού και για τη μεταφορά εμπορευμάτων που να αξιοποιούνται για την κάλυψη των αναγκών του και ΟΧΙ για να γινόμαστε μέρος της εμπλοκής της χώρας  σε επικίνδυνους για το λαό σχεδιασμούς με τη μεταφορά ΝΑΤΟικου πολεμικού υλικού στα περίχωρα της Ουκρανίας.

ΔΕΝ θα γίνουμε συνένοχοι για την διέλευση της πολεμικής μηχανής από τα εδάφη της χώρας μας. Η πραγματική αλληλεγγύη για τον λαό της Ουκρανίας είναι σήμερα η πάλη για :

  • Καμία αξιοποίηση του σιδηροδρόμου για μεταφορά πολεμικού υλικού σε ξένες χώρες
  • Να γυρίσουν στην ¨βάση¨ τους οι μηχανές που αξιοποιούνται για αυτό το σκοπό
  • Καμία απειλή εργαζομένου στον σιδηρόδρομο που αρνείται να συναινέσει για να πραγματοποιηθεί η μεταφορά ΝΑΤΟικου πολεμικού υλικού από την χώρα μας .

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ 11:00π.μ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ