ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ 4ης Υ.ΠΕ.

 

Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κ. Νευροκοπίου κ. Ησαΐας Χατζηκωνσταντίνου επικοινώνησε με τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης κ. Ευστράτιο Πλωμαρίτη, για τη θέση παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Κ. Νευροκοπίου, η οποία παραμένει κενή παρά τις προσπάθειες των τελευταίων ετών. Ο κ Πλωμαρίτης διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο ότι ο σχεδιασμός της 4ης Υ.ΠΕ. στην Πρωτοβάθμια Υγεία είναι να καλύψει, με την προκήρυξη στις 15 Μαρτίου 2018, τη θέση παιδιάτρου στο Κ.Υ. Κ. Νευροκοπίου μόνιμα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στις 20/8/2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Διοικητή της 4ης Υ.ΠΕ. Μακεδονίας Θράκης κ. Ευστράτιου Πλωμαρίτη (στο γραφείο του στη Θεσ/νίκη), τoυ Πρόεδρου της Δημ. Κοιν. K. Νεροκοπίου κ. Ησαΐα Χατζηκωνσταντίνου και του Δημοτικού Συμβούλου κ. Χρήστου Τσέρνιου για το θέμα. Ακολούθησαν έγγραφα Προέδρων του Δήμου αλλά και συχνή επικοινωνία του Προέδρου της Δ.Κ. Κ. Νευροκοπίου με τον κ. Πλωμαρίτη.

Ο Πρόεδρος κ. Χατζηκωνσταντίνου αναγνωρίζει την πολυετή προσπάθεια της 4ης Υ.ΠΕ. για την κάλυψη της θέσεις με μόνιμο παιδίατρο και δήλωσε ότι:

«Με τον κ. Πλωμαρίτη έχουμε καλή επικοινωνία και μπορώ να πω ότι ενστερνίζεται τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Υγείας λαμβάνοντας υπόψη της ακριτικής περιοχής. Επίσης ανταποκρίθηκε στο παρελθόν για τη μη απομάκρυνση των ασθενοφόρων. Αναμένουμε τον Μάρτιο για την εξέλιξη του θέματος και ελπίζουμε επιτέλους να καλυφθεί η θέση».