Σε ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας αναφέρονται τα εξής:

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ 7 μ.μ. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ!

Την Πέμπτη 7 Οκτώβρη συμπληρώνεται 1 χρόνος από την δικαστική καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Ένα χρόνο μετά, τα γεγονότα στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, οι θρασύδειλες δολοφονικές επιθέσεις σε αγωνιστές μαθητές, φοιτητές και εργαζομένους αποδεικνύουν ότι το «αυγό του φιδιού» ζεσταίνεται ξανά στον κόρφο του σάπιου συστήματος.

Σε μια περίοδο που ο λαός και η νεολαία οργανώνουν την πάλη τους απέναντι σε μια πολιτική που θυσιάζει τις ανάγκες των πολλών για τα κέρδη των λίγων, που διεκδικούν τις σύγχρονες ανάγκες τους στη δουλειά, τη μόρφωση, την υγεία, τη ζωή, που παίρνουν αγωνιστικό θάρρος από νικηφόρους αγώνες όπως αυτός των εργαζομένων στο e-food, οι ναζί ξαναβγαίνουν από το καβούκι τους για να τρομοκρατήσουν και να χτυπήσουν το εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Γι’ αυτό οργανώνουν δολοφονικές επιθέσεις εναντίον αγωνιζόμενων μαθητών, φοιτητών και εργαζομένων. Είναι προφανές ότι οι φασίστες αφήνονται εδώ και μέρες να δρουν ελεύθεροι σε σχολεία και γειτονιές, ότι «ξεπλένονται» απροκάλυπτα από εκπροσώπους της Κυβέρνησης που έχουν πιάσει στασίδι σε όλα τα κανάλια και αναπαράγουν τη θεωρία των «δύο άκρων», εξισώνοντας τους εγκληματίες φασίστες με αυτούς που προσπαθούν να τους αντιμετωπίσουν.

Καταγγέλλουμε την εξοργιστική στάση Κυβέρνησης και Αστυνομίας που εδώ και μέρες αφήνουν στη Σταυρούπολη εγκληματίες φασίστες να επιτίθενται με λύσσα σε όποιον σηκώνει κεφάλι, σε όποιον παλεύει για καλύτερη ζωή, σε όποιον διαφωνεί με το δηλητήριο που χύνουν.

Ο λαός έχει τη δύναμη να τους απομονώσει. Το έκανε στο παρελθόν και θα το ξανακάνει!

Τιμάμε τη μνήμη του Παύλου και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα των νέων επιθέσεων από τους φασίστες.

Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στο σύστημα που γεννά και θρέφει τον φασισμό.

Ούτε στους χώρους δουλειάς μας, ούτε στα σχολεία, ούτε στις γειτονιές,

ούτε πουθενά δεν χωράνε οι φασίστες και αυτοί που τους υποθάλπουν!

Ο λαός και η νεολαία δεν τρομοκρατούνται! Θα δυναμώσουν τον αγώνα τους για όσα έχουν ανάγκη!