ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ 5 ΚΑΙ 10 ΧΛΜ. ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ, 1.000 Μ. ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ 500 ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΑΜΕΑ

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Τον 11ο αγώνα δρόμου «Βαλδίρκεια 2017», ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017, στο πλαίσιο της Ονειρούπολης, παρουσίασαν, μέσω συνέντευξης τύπου, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Γιώργος Ψαρράς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Δράμα «Drama Runners» κ. Δημήτρης Κιόρογλου και ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου κ. Γιάννης Αλπίδης.

Όπως ανέφερε ο κ. Ψαρράς, «την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 και στο πλαίσιο της Ονειρούπολης θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Δράμας, τη ΔΕΚΠΟΤΑ και το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Δράμα “Drama Runners” ο 11ος αγώνας δρόμου “Βαλδίρκεια 2017”. Πρόκειται για αγώνες δρόμου των 10 και των 5 χλμ., του 1 χλμ. για μαθητές δημοτικού και των 500 μ. για ΑμεΑ εις μνήμη του γυμναστή και αθλητή Νίκου Βαλδίρκα». Επίσης, ο κ. Ψαρράς συνεχάρη το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Δράμα «Drama Runners», αλλά και το Σύλλογο Κλασικού Αθλητισμού Δράμας, τον Πολυνείκη Δράμας και τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας και τους ευχαρίστησε «για τη συνεργασία και υλοποίηση των αγώνων στο πλαίσιο της Ονειρούπολης», ευχόμενος καλή επιτυχία στους αγώνες.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Δράμας κ. Κιόρογλου απεύθυνε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους Δραμινούς πολίτες, αλλά και στους κατοίκους των γειτονικών περιοχών για «να έρθουν να μοιραστούν μαζί μας μια όμορφη και ευχάριστη ημέρα» και πρόσθεσε: «Έχουμε οργανωθεί πάρα πολύ καλά και είμαστε έτοιμοι να τους υποδεχτούμε». Ο κ. Κιόρογλου αναφέρθηκε στους φετινούς αγώνες, σημειώνοντας για τον αγώνα των 5 χλμ. ότι «είναι μια διαδρομή στην οποία μπορεί να συμμετέχει ο οποιοσδήποτε, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προπόνηση». Ακόμη ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Δράμας, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής σε όλους είτε ως αθλητές είτε ως θεατές, επεσήμανε ότι πρόκειται για «μια όμορφη εκδήλωση, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλοι».

Παράλληλα, ο κ. Κιόρογλου αναφέρθηκε και στην κοινωνική ευαισθησία του Συλλόγου, επισημαίνοντας ότι έχει αποφασιστεί η συλλογή αθλητικών ειδών (παπούτσια, φόρμες, παντελονάκια, μπλουζάκια, που είναι σε καλή κατάσταση). «Ένα μέρος αυτών θα μοιραστεί εδώ στην πόλη μας, σε ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη, και ένα μέρος θα πάει και στους πλημμυροπαθείς στην Αθήνα» πρόσθεσε.

Ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Δράμας κ. Αλπίδης αναφέρθηκε στον αθλητικό τουρισμό, ο οποίος βρίσκεται «σε πολύ μεγάλη άνοδο τα τελευταία χρόνια». «Η πόλη μας ήταν πίσω σε αυτόν τον τομέα» επεσήμανε ο κ. Αλπίδης και πρόσθεσε: «Με την αναβάθμιση του αγώνα που επιχειρούμε τα 2 τελευταία χρόνια, προσπαθούμε να προάγουμε τον αθλητικό τουρισμό, ένα κομμάτι το οποίο είναι σε μεγάλη άνθηση σε όλη την Ελλάδα, ευνοεί μετακινήσεις κοντινές ή και μακρινότερες αθλητών με τις οικογένειές τους για να συμμετέχουν σε τέτοια γεγονότα. Επίσης, εκμεταλλευόμαστε το γεγονός της Ονειρούπολης, που γίνεται παράλληλα εκείνη την περίοδο, και σε ένα Σαββατοκύριακο, το οποίο είναι με την μικρότερη σχετικά επισκεψιμότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα Σαββατοκύριακα της Ονειρούπολης, προσδοκούμε να φέρουμε περίπου 1.000 δρομείς να συμμετέχουν στα αγωνίσματα που έχουμε προκηρύξει. Αν σκεφτούμε ότι αυτοί οι 1.000 δρομείς έρχονται με τους συνοδούς, τις οικογένειές τους, είναι μια επισκεψιμότητα αρκετά σημαντική πιστεύουμε για την πόλη μας».

Όσον αφορά τις καινοτομίες του αγώνα, ο κ. Αλπίδης ανέφερε πως υπάρχουν ιδιαίτερα σημαντικές παροχές στους συμμετέχοντες αθλητές, όπως είναι η ηλεκτρονική χρονομέτρηση στους αγώνες των 5 και 10 χλμ., οι παροχές νερού και φαγητού, καθώς και αθλητικού υλικού. Επιπλέον για πρώτη φορά, επεσήμανε ο κ. Αλπίδης, εφαρμόζεται η δυνατότητα ομαδικής εγγραφής: «Δηλαδή μία παρέα ανθρώπων, ένα γυμναστήριο, μια ομάδα, μπορούν να συμμετέχουν ομαδικά, να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν φυσικά είτε τη διάκριση είτε τη χαρά της συμμετοχής ομαδικά».

Για περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα δρόμου «Βαλδίρκεια 2017», την προκήρυξη, το χάρτη των διαδρομών, καθώς και για τη φόρμα εγγραφής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Δράμας, www.dramarunners.gr