ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΧΡ. ΜΑΜΣΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΚΠΟΤΑ Γ. ΨΑΡΡΑ

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Κάλεσμα συμμετοχής των Δραμινών πολιτών στις εκδηλώσεις των «Ελευθερίων 2018», οι οποίες ξεκίνησαν την Πέμπτη 21 Ιουνίου και ολοκληρώνονται το Σάββατο 7 Ιουλίου, απεύθυναν μέσω συνέντευξης τύπου, την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος και ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Γιώργος Ψάρρας.

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος ανέφερε:

«Η 1η Ιουλίου 1913 είναι ημέρα σύμβολο και ορόσημο για την περιοχή μας. Η απελευθέρωση της Δράμας αναμιγνύει την θυσία με την χαρά, τον ηρωισμό με την υπερηφάνεια. Σηματοδοτεί τους αναρίθμητους αγώνες και τις άπειρες θυσίες των Δραμινών για την Ελλάδα.

Η Δράμα μαρτύρησε, αλλά συγχρόνως η Δράμα απελευθερώθηκε. Η ανδρεία, η δύναμη, το αδάμαστο θάρρος όλων των προγόνων μας συνδέουν αυτή την γη με την ιστορία. Με όπλο την ελπίδα και με εφόδιο την πίστη, οι Δραμινοί έδωσαν τις δικές τους μάχες για να διατηρήσουν αναλλοίωτα τα ιδανικά της πατρίδας.

Εμείς σήμερα, οφείλουμε την ευγνωμοσύνη μας στους ήρωες προγόνους μας, και έχουμε ιερό καθήκον να τους τιμήσουμε με τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του εορτασμού των «Ελευθερίων» του Δήμου Δράμας.

Ο εορτασμός της απελευθέρωσης της Δράμας, αποδεικνύει ότι διατηρούμε άσβεστη την φλόγα της ιστορίας, τιμούμε τους αγώνες και τις θυσίες, διαφυλάσσουμε τις αξίες και την παράδοση αυτού του ένδοξου τόπου. Με ήθος και σεβασμό στο χθες, πορευόμαστε ενωμένοι σε ένα μέλλον ειρηνικό, ως άξιοι συνεχιστές της μακραίωνης ιστορίας της δραμινής γης.

Σας προσκαλώ όλους και όλες να τιμήσετε με την παρουσία σας, όλες τις εκδηλώσεις των “Ελευθερίων 2018”, για να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι δεν λησμονούμε την ιστορία μας, την παράδοσή μας, και τον πολιτισμό μας.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φορείς και τους συλλόγους που συμμετέχουν σε αυτές τις εκδηλώσεις, καθώς και την ΔΕΚΠΟΤΑ, και φυσικά τον πρόεδρο της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Γεώργιο Ψαρρά, που στέκονται αρωγοί στην ανάδειξη του πολιτισμού μας».

Μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε., ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Ψαρράς επεσήμανε:

«Με κάθε λαμπρότητα γιορτάζουμε φέτος τα 105 χρόνια ελεύθερης Δράμας, αποτίνοντας φόρο τιμής σε όλους εκείνους πους το μακρινό 1913 με το πέρας του Β’ Βαλκανικού Πολέμου, προσφέροντας την ζωή τους απελευθέρωσαν αυτό τον τόπο από τον διπλό ζυγό Τούρκων και Βουλγάρων. Τιμώντας την θυσία τους στον βωμό των εθνικών δικαίων με την συμμετοχή 35 πολιτιστικών συλλόγων και 10 φορέων γιορτάζουμε τα φετινά “Ελευθέρια” τα οποία ξεκίνησαν την Πέμπτη 21 Ιουνίου και τελειώνουν στις 7 Ιουλίου.

Ως πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ, προσκαλώ όλες τις Δραμινές και τους Δραμινούς να συμμετάσχουν στις κορυφαίες εκδηλώσεις των “Ελευθερίων 2018”. Η παρουσία όλων μας, θα σηματοδοτήσει την διαχρονική ευγνωμοσύνη μας στην ηρωική θυσία των προγόνων μας, αλλά παράλληλα θα επαναδιατυπώσει την αποφασιστικότητά μας για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας και ακεραιότητας της χώρας μας από κάθε ξένη επιβολή».