ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

 

Ανοικτό κάλεσμα σε σωματεία και εργαζομένους απευθύνουν με ανακοίνωσή τους το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας και το Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Δράμας.

Στο κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:

Κάλεσμα σε κάθε σωματείο ιδιωτικού-δημόσιου τομέα, σε κάθε εργαζόμενο της περιοχής, να δώσουν μαζικό και δυναμικό παρόν στην σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12/11 στις 18:0 0μ.μ. στην αυλή της Οικολογικής Κίνησης να συζητήσουμε για την κοινή δράση και την κλιμάκωση του αγώνα μας για να μπλοκαριστεί η αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοτών και να μείνει στα χαρτιά ο νόμος- “έκτρωμα” του Χατζηδάκη. Να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων για ζωή με αξιοπρέπεια και σύγχρονα δικαιώματα.

Δεν πάει άλλο!

Ο νόμος 4808/2021 που ψήφισε η κυβέρνηση τον Ιούνη έρχεται να δώσει συνέχεια και να απογειώσει τις αντεργατικές ανατροπές που έχουν επιβληθεί τα τελευταία δέκα χρόνια, έρχεται να ανατρέψει θεμελιακές κατακτήσεις της εργατικής τάξης και της πάλης των συνδικάτων, με κορυφαία την κατάργηση του 8ωρου!

Δεν θα επιτρέψουμε να βάλουν στο γύψο το εργατικό κίνημα.

Δεν θα επιτρέψουμε την επιβολή της εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας στα συνδικάτα με το φακέλωμα των συνδικαλισμένων εργαζομένων, τον αυταρχικό περιορισμό της λειτουργίας τους, τις διώξεις σε αγωνιστές εργαζόμενους.

Αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους ως σύγχρονους σκλάβους, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς αξιοπρεπείς μισθούς, χωρίς ωράριο και την ίδια στιγμή επιχειρούν να βγάλουν εκτός νόμου το δικαίωμά μας να απεργούμε, να διαμαρτυρόμαστε, να διαδηλώνουμε, να οργανωνόμαστε σε σωματεία και να διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Δε δεχόμαστε στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, την εποχή της αλματώδους ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας:

 • να δουλεύουμε χωρίς ωράριο, με εξαντλητικές βάρδιες, επτά ημέρες την εβδομάδα χωρίς ξεκούραση, να δουλεύουμε ατέλειωτες ώρες με την τηλεργασία
 • να δουλεύουμε χωρίς ΣΣΕ, με μισθούς των 400€ και 500€, με απλήρωτες υπερωρίες
 • το εισόδημα μας να εξαντλείται το πρώτο δεκαήμερο του μήνα αφού τα ενοίκια, τα τιμολόγια του νερού, του ηλεκτρικού, του τηλεφώνου και του internet, τα εισιτήρια των συγκοινωνιών, το ψωμί, το γάλα και όλα τα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης είναι πανάκριβα, την ίδια στιγμή που οι εργατικές και λαϊκές οικογένειες βουλιάζουν στα χρέη
 • τα παιδιά μας να είναι καταδικασμένα στην αμορφωσιά σε ένα σχολείο που μετατρέπεται και αυτό σε δυσβάσταχτο κόστος για τις φτωχές οικογένειες

Ο κλοιός που σφίγγει, με την αύξηση των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των θανάτων, σε συνδυασμό με την εγκληματική άρνηση της κυβέρνησης να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας για να σωθούν ζωές, κάνει επιτακτική την ανάγκη να ανέβει η στάθμη της διεκδίκησης από το εργατικό – λαϊκό κίνημα. Αποδεικνύεται ότι συντηρεί τη λογική της ατομικής ευθύνης για τον εμβολιασμό, που παρουσιάζεται ως το μοναδικό όπλο, για να κρύψει τις τραγικές ελλείψεις και την επικίνδυνη κατάσταση στα ξεχαρβαλωμένα δημόσια νοσοκομεία και τις εγκληματικές ευθύνες της. Αντίθετα, συνεχίζει να αποθεώνει την ατομική ευθύνη και κλιμακώνει την πολιτική που ευθύνεται για το σημερινό χάλι στην Υγεία, βαθαίνοντας περαιτέρω την εμπορευματοποίηση με το σχέδιο για το «νέο ΕΣΥ.

Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής μας, να δυναμώσουν τον αγώνα τους για άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας, του Νοσοκομείου Δράμας και των Κέντρων Υγείας της περιοχής, με ενίσχυση σε προσωπικό, φάρμακα, και υποδομές.

Για μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, με επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζομένους, στους μαθητές και τους φοιτητές, με αποκλειστική επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών.

Για καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων, στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή. Πραγματική επίταξη εδώ και τώρα του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

Συντονιζόμαστε για ένα μαζικό, ενωτικό, αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στους αντεργατικούς νόμους και διεκδικούμε:

 • Κατάργηση του νόμου – εκτρώματος Χατζηδάκη.
 • Αυξήσεις στους μισθούς. Κανείς εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ.
 • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
 • Σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο.
 • Όχι στη μονιμοποίηση της τηλεργασίας.
 • Επαναφορά της Κυριακής αργίας σε όλους τους κλάδους.

Καλούμε τα συνδικάτα, τις οργανώσεις της περιοχής μας σε καθολική καταδίκη και απειθαρχία στις αντεργατικές διατάξεις.

 • Να μείνει ανενεργό το ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε. Κανένα σωματείο να μην καταθέσει μητρώα, καταστατικό, οικονομικές καταστάσεις, στο κρατικό μητρώο.
 • Όχι στο ηλεκτρονικό φακέλωμα και στην ηλεκτρονική ψηφοφορία. Καμία ηλεκτρονική λίστα με ονόματα και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα στο κράτος και στους εργοδότες. Υπερασπίζουμε την ελευθερία επιλογής και τη μυστικότητα της ψήφου των εργαζομένων για την εκλογή ΔΣ και αντιπροσώπων, το δικαίωμα ενεργής συμμετοχής στις μαζικές διαδικασίες, τη συζήτηση και τη λήψη αποφάσεων.
 • Όχι στις απολύσεις συνδικαλιστών. Ακύρωση κάθε απόλυσης και κάθε δίωξης για συνδικαλιστική δράση.
 • Προστασία της συνδικαλιστικής δράσης, προστασία του συνόλου των ιδρυτικών μελών ενός σωματείου. Κατοχύρωση της ανεμπόδιστης συνδικαλιστικής δράσης στους χώρους δουλειάς, εξασφάλιση των συνδικαλιστικών αδειών.
 • Κατάργηση της προβοκατόρικης διάταξης περί “άσκησης ψυχολογικής βίας” που αποτελεί όχημα δίωξης αγωνιστών που περιφρουρούν τον αγώνα τους.

Οι αγώνες των εργαζομένων στην COSCO, στην E-FOOD και αλλού δείχνουν πως ο δρόμος της πάλης μαζί με την ισχυρή έκφραση αλληλεγγύης των εργαζομένων είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να οδηγήσει σε απόσπαση κατακτήσεων, απέναντι στον ταξικό αντίπαλο, την εργοδοσία και το κράτος της, να φωτίσει την ελπιδοφόρα προοπτική για την εργατική τάξη.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ –ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!