Μια μεγάλη κινητοποίηση να επιτύχει το νοσοκομείο Δράμας τον μέγιστο βαθμό ετοιμότητας σε ενδεχόμενο έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού,  είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες.

Σε συνέντευξη του στην πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 ο Βουλευτής Δράμας Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μπλούχος ανέφερε ότι ο στόχος όλων όσων εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία, είναι να θωρακιστεί το σύστημα υγείας στην χώρα και στη Δράμα ειδικότερα «να μην το αφήσουμε να δοκιμαστεί».

Κερδίσαμε χρόνο για να ετοιμαστούμε

«Στην κατεύθυνση αυτή πετύχαμε πολλά. Τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν έγκαιρα, μας έδωσαν την δυνατότητα να κερδίσουμε πολύ σημαντικό χρόνο για να ετοιμαστούμε» ανέφερε ο Βουλευτής και σημείωσε ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε και πως η διαδικασία ετοιμότητας πρέπει να είναι συνεχής και έντονη.

Όλοι οι γιατροί της Δράμας – ιδιώτες και ενδονοσοκομιακοί – είναι στην πρώτη γραμμή για να στηριχτεί το σύστημα

Από την πρώτη στιγμή υπήρξε άριστη συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας με τη διοίκηση του Νοσοκομείου και την αρμόδια επιτροπή που έχει συσταθεί για την αντιμετώπιση της υφιστάμενης κατάστασης, ούτως ώστε όταν θα παραστεί ανάγκη, ιδιώτες γιατροί να συνδράμουν.

«Στο Νοσοκομείο Δράμας υπάρχει επιχειρησιακός σχεδιασμός. Αν απαιτηθεί, το νοσοκομείο μας θα καλυφθεί από όποιες ειδικότητες γιατρών έχει ανάγκη. Όλοι οι γιατροί της Δράμας – ιδιώτες και ενδονοσοκομιακοί – είναι στην πρώτη γραμμή για να στηριχτεί το σύστημα».

«Αυτό που με κάνει αισιόδοξο είναι ότι σε αυτόν τον δύσκολο πόλεμο, είμαστε όλοι μαζί» ανέφερε ο Βουλευτής Δράμας.

Τεράστιο ενδιαφέρον για εθελοντική προσφορά

Αναφέρθηκε στην – πολύ σημαντική για την ενδυνάμωση του συστήματος υγείας – διαδικασία προσλήψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που ήδη ξεκίνησε αλλά και στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας, δημιουργίας διαδικτυακής πλατφόρμας εθελοντών.

Σημείωσε δε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, ενημερώθηκε πως η ανταπόκριση και το ενδιαφέρον είναι τόσο μεγάλο που το λειτουργικό σύστημα έχει κρασάρει λόγω της αυξημένης συμμετοχής.

«Είναι μεγάλη η ικανοποίηση μου γιατί και η δική μου ταπεινότητα συνέβαλε στην υλοποίηση αυτής της ιδέας. Μάλιστα μέσα στην εβδομάδα θα δημιουργηθεί και το νομοθετικό πλαίσιο για να προχωρήσει στην πράξη η σημαντική αυτή κίνηση».

Σχετικά με την ετοιμότητα της Δράμας σε επίπεδο χώρων, ο Βουλευτής Δράμας ανέφερε πως το Νοσοκομείο Δράμας είναι από τα πρώτα τα οποία ανταποκρίθηκαν άμεσα στις αποφάσεις και τις συστάσεις του Υπουργείου στην κατεύθυνση διαμόρφωσης χώρων και προμήθειας όλων των απαραίτητων υλικών και μηχανημάτων.

Συγκλονιστική η ανταπόκριση του κόσμου για βοήθεια στο Νοσοκομείο Δράμας

Ιδιαίτερα ήταν η αναφορά του κ. Μπλούχου στην ανταπόκριση ιδιωτών, φορέων και επιχειρήσεων στην κατεύθυνση βοήθειας του νοσοκομείου μας, την περίοδο αυτή.

«Τις τελευταίες ημέρες γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από όλους μας, να καλύψουμε παντί τρόπω το Νοσοκομείο μας. Είναι συγκλονιστική η ανταπόκριση του κόσμου. Μου τηλεφωνούν συνεχώς πολίτες, εκπρόσωποι φορέων, εταιρειών  που θέλουν να βοηθήσουν».

Μεγάλη προσφορά της Raycap και του Κώστα Αποστολίδη

Ξεχωρίζει η προσφορά της γνωστής εταιρίας Raycap και του κυρίου Κώστα Αποστολίδη που έχει καλύψει σε ποσοστό πάνω από 80% όλα τα υλικά που ήθελε το νοσοκομείο Δράμας, σε επίπεδο ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

«Οι ανάγκες μας δεν καλύφθηκαν στο σύνολό τους, όχι λόγω χρημάτων αλλά επειδή τα υλικά που θέλαμε, δεν υπήρχαν διαθέσιμα στην αγορά. Αυτή την περίοδο μαίνεται ένας “πόλεμος διαθεσιμότητας” στην αγορά, δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων» ανέφερε ο κ. Μπλούχος και ευχαρίστησε τον κ. Αποστολίδη αλλά και όλους όσους συνεισφέρουν στο νοσοκομείο όπως π.χ. ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο Ιατρικός Σύλλογος, οι Λαίονς και άλλοι πολλοί.

Ακούστε παρακάτω απόσπασμα της συνέντευξη του Βουλευτή Δράμας Ν.Δ. Κωνσταντίνου Μπλούχου στον ALPHA NEWS 95,5

https://youtu.be/m_BoXdTQ68E

ALPHA NEWS 95,5