Σε ανακοίνωση του Βουλευτή Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Κωνσταντίνου Μπλούχου αναφέρονται τα εξής:

Παρήλθε μια μακρόχρονη και άνυδρη περίοδος για το Εθνικό Σύστημα Υγείας με δυσμενείς επιπτώσεις, κυρίαρχα στα μικρότερα περιφερειακά Νοσοκομεία, όπως το δικό μας, ενόσω είναι αισθητή μια γενικότερη αδυναμία ανάσχεσης της επιδεινούμενης επιβάρυνσης του συστήματος υγείας.

Ένα προσωπικό όραμα του κ. Κωνσταντίνου Δ. Μπλούχου αρχίζει να πραγματοποιείται. Ο βουλευτής Δράμας, με την αδιάλειπτη παρουσία του, ως ιατρός της χειρουργικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, βιώνοντας καθημερινά την αγωνία των αναγκεμένων συμπολιτών μας, εργάστηκε από την πρώτη στιγμή άοκνα για την αναίρεση των προβληματικών συνθηκών, αλλά και τον επαναπροσδιορισμό των ικανών εκείνων προϋποθέσεων οι οποίες θα συμβάλλουν στην άμβλυνση κάθε δυσλειτουργίας.

Η στόχευση αυτή, μετετράπη σε προσωπικό στοίχημα με την εκλογή του κ. Μπλούχου στο αξίωμα του βουλευτού. Από την πρώτη στιγμή έθεσε εαυτόν σ’ ένα μεγαλεπήβολο σχεδιασμό που αφορά στην αναβάθμιση του Νοσοκομείου της Δράμας. Και σε συνεργασία και απόλυτη ακολουθία με την ανανεωμένη διοίκηση του ιδρύματος, προχωρούν στην πραγμάτωση του.

Στο Επιχειρησιακό Σχέδιο του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας μεταξύ πολλών άλλων προβλέπονται άμεσα:

  1. Η επέκταση και αναβάθμιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π).
  2. Η αύξηση της δυνατότητας περίθαλψης της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ), με προσαρμογή της στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που είναι 12 κλίνες /100.000 κατοίκους.

Τα δύο εν εξελίξει έργα τα οποία περνούν από το στάδιο της ωρίμανσης στο στάδιο της υλοποίησης αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού τον οποίο ο κ. Μπλούχος οραματίστηκε από ετών και που ανάμεσα σε αλλά περιλαμβάνει, σύσταση μονάδας χημειοθεραπείας, αναβάθμιση μονάδας τεχνητού νεφρού, ίδρυση πνευμονολογικής κλινικής, μεταφορά φαρμακείου σε χώρο καταλληλότερο.

Ταυτόχρονα ο κ. Μπλούχος εκπροσωπώντας τους Δραμινούς πολίτες αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει δημόσια ευγνωμοσύνη προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Raycap A.E» κ. Κωνσταντίνο Αποστολίδη, χάριν του οποίου υπήρξε συνολική δραστηριοποίηση των στελεχών της εταιρείας συμβάλλοντας τα μέγιστα στην εκπόνηση μελέτης ικανής, να διαφωτίσει και να ενεργοποιήσει κάθε θεσμικό παράγοντα.

Ο δρόμος μακρύς και οι ωριμάνσεις όλων των σχεδιαζόμενων έργων είναι γνωστό ότι απαιτούν χρόνο. Η χαρά ωστόσο της δημιουργίας και η αισιοδοξία για μία έτι περαιτέρω ολοκληρωμένη και πλήρη Δομή Υγείας, αυτήν του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης μας είναι πρόδηλη.