Σε ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Δράμας του Κ.Κ.Ε. αναφέρονται τα εξής:

Με τη διαφήμιση των «ανταγωνιστικών τιμών» τους και των «υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων» ανακοίνωσε την έναρξη των απογευματινών χειρουργείων στη Δράμα η διοικήτρια του Νοσοκομείου σε ανάρτησή της στο facebook, αποδεικνύοντας ότι ο ασθενής λογίζεται πλέον ως πελάτης στα δημόσια νοσοκομεία. Αν και στη συνέχεια φρόντισε να την «κατεβάσει» και να την αντικαταστήσει με άλλη ανάρτηση με πιο προσεγμένη διατύπωση, η ουσία παραμένει η ίδια.

Σε ένα νοσοκομείο με χειρουργικές κλίνες που δεν λειτουργούν εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό, αντί για τις αναγκαίες προσλήψεις, η κυβέρνηση επιλέγει τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία. Την ίδια στιγμή, και ενώ υπάρχει το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό για τη λειτουργία άλλης μίας χειρουργικής αίθουσας, οι ελλείψεις σε νοσηλευτές καθιστούν κάτι τέτοιο αδύνατο. Ενώ και η εντατικοποίηση της δουλειάς «σπάει κόκαλα» αφού οι υπάρχοντες νοσηλευτές παίρνουν τώρα άδειες του 2020 (!) Κι αυτά είναι προβλήματα που έρχονται να προστεθούν στη μεγάλη λίστα των τραγικών ελλείψεων που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο της Δράμας και έχουν αναδειχθεί από τις μεγάλες κινητοποιήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, και οι οποίες έφτασαν και με τη μορφή ερωτήσεων του Κ.Κ.Ε. στη Βουλή.

Ποια είναι η απάντηση της κυβέρνησης; Αντί για ουσιαστική επίλυση των παραπάνω -και των πολλών ακόμα- τεράστιων προβλημάτων του νοσοκομείου, ώστε οι ασθενείς να μπορούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε αναγκαίες υπηρεσίες Υγείας, νομιμοποιείται το «φακελάκι» με τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων. Επιβεβαιώνεται η θέση του Κ.Κ.Ε. ότι η πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ., αλλά και όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν μέχρι σήμερα, έχει στόχο την παραπέρα εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Ο λαός της Δράμας δεν έχει ανάγκη από «ανταγωνιστικές τιμές». Έχει ανάγκη από ένα σύγχρονο, ποιοτικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας. Σήμερα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για να ενισχυθεί άμεσα το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας με όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.