Η αγωνιστική περίοδος 2022-2023 ήταν κομβική για την ομάδα του Κ.Α.Ο.Δ. Με ποιοτικό κορμό και ελάχιστες ποιοτικές προσθήκες, με παίκτες ουσίας σε θέσεις που χρειαζόταν η ομάδα με τον Κ.Α.Ο.Δ. να καταφέρνει:

– Την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη Γ’ Εθνική παίζοντας όμορφο και ανταγωνιστικό basketball.

– Την ανάδειξη παικτών από τη Δράμα και των γύρω περιοχών.

– 5 νεαροί παίκτες από τα τμήματα υποδομών πήραν σημαντικό χρόνο συμμετοχής με την ανδρική ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

– Την ενσωμάτωση εξειδικευμένων προπονητών στις αναπτυξιακές ηλικίες και ενός Σέρβου προπονητή με θητεία στον Ερυθρό Αστέρα εκσυγχρονίζοντας με αυτό τον τρόπο τις ακαδημίες του Συλλόγου

– Αξιοζήλευτη πορεία στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ για το παιδικό και εφηβικό τμήμα του Κ.Α.Ο.Δ.

– Δημιουργία γυναικείου τμήματος με τμήματα Μινι Κορίτσια, Πακορασίδων Β και Παγκορασίδων Α.

Ο Κ.Α.Ο.Δ. την περσινή χρονιά κατάφερε όλους τους στόχους του σε όλες τις κατηγορίες και έχτισε μια βάση από την οποία σκοπεύει να εξελιχθεί τα επόμενα χρόνια, με βάση πάντα τις ακαδημίες αφού άλλωστε στην επαναλειτουργία του συλλόγου τα αναπτυξιακά τμήματα ήταν αυτά που έδωσαν πάλι ζωή στον Κ.Α.Ο.Δ.

Ο φετινός στόχος του Κ.Α.Ο.Δ. είναι να ξεφύγει από τα στενά όρια της Δράμας και γενικότερα από τα όρια της Περιφέρειας της Α.Μ.Θ.

Να αρχίσει να καταξιώνεται ως μια αναγνωρισμένη υπολογίσιμη δύναμη στις αναπτυξιακές ηλικίες πανελλαδικά και για αυτόν τον λόγο η διοίκηση του Κ.Α.Ο.Δ. έχει επενδύσει στους προπονητές του Συλλόγου καθώς έχει φέρει στην πόλη ως υπεύθυνο αναπτυξιακών τμημάτων τον Σέρβο Βουκασίν Μάντιτς που την περσινή χρονιά κατάφερε να εξελίξει αθλητές και να ανδρωθούν με τη συμμετοχή τους στην πρώτη ομάδα.

Τέλος, εξίσου σημαντικό είναι ότι ο προπονητής της ανδρικής ομάδας Νίκος Γρηγοριάδης παρακολουθεί όλα τα παιχνίδια του παιδικού και εφηβικού τμήματος και καλεί αθλητές στην πρώτη ομάδα ώστε να παίρνουν ευκαιρίες και ένα κίνητρο για την εξέλιξή τους στο άθλημα.