Για πρώτη φορά στην ιστορία η ομάδα της ΑΕ Καλαμπακίου θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα του 1ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής, ως πρωταθλήτρια ομάδα της Α’ ΕΠΣ Δράμας περιόδου 2017-2018.

Η ομάδα του Καλαμπακίου τερμάτισε στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 72 βαθμούς, έχοντας 84-25 συντελεστή τερμάτων. Στη διάρκεια των 30 αγωνιστικών σημείωσε 23 νίκες και 4 ήττες, ενώ 43 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.

Από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της ΑΕ Καλαμπακίου και πρώτος σκόρερ της ομάδας και της Α’ κατηγορίας Λευτέρης Τζιβανάκης δήλωσε: «Είμαστε όλοι χαρούμενοι για την άνοδο και όλοι οι φίλαθλοι το καταχάρηκαν. Φυσικά όλοι ανυπομονούμε για την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων στη Γ’ Εθνική».

Ο νεαρός στόπερ Γ. Χριστοφορίδης μας δήλωσε: «Νιώθω υπέροχα για την άνοδο, είμαστε μια πραγματική οικογένεια και σίγουρα οι απαιτήσεις της Γ’ Εθνικής είναι γνωστές. Προσωπικά θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ».

Ο διοικητικός ηγέτης ομάδας κ. Γκελετζής ήταν λακωνικός για τη νέα χρονιά: «Θα πάει το πάπλωμα όσο πρέπει. Το κυρίαρχο είναι ότι θα εντάξουμε παιδιά από το ποδόσφαιρο της Δράμας. Έτσι θα πορευτούμε. Χωρίς υπερβολές».

Να σημειωθεί ότι ανανέωσε ο προπονητής Φώτης Χατζηκυριάκου, ο οποίος θα συμμετέχει για πρώτη φορά στη Γ’ Εθνική, ενώ συνεργάτης του θα είναι ο κ. Ξανθόπουλος.

Τέλος, η Διοίκηση της ΑΕ Καλαμπακίου ήρθε σε επαφή με το Δήμου Δοξάτου για παρεμβάσεις – βελτιώσεις στις υποδομές του γηπέδου ενόψει των απαιτήσεων της Γ’ Εθνικής. Η θετική ανταπόκριση των ιθυνόντων του Δήμου αναμένεται να γίνει πράξη μέσα στο καλοκαίρι.

Στον 1ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής η ΑΕ Καλαμπακίου, ως εκπρόσωπος της Δράμας, θα αντιμετωπίσει τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης από τον Έβρο, τον ΠΑΟ Κοσμίου από τη Ροδόπη, την Ασπίδα, τον Ορφέα και το Άβατο από τη Ξάνθη, την Πέρνη (πρωταθλήτρια), το Νέστο, το Ορφάνι και τον ΑΟΚ από την Καβάλα, το Σιδηρόκαστρο (πρωτθλήτρια), το Σκούταρι, το Παραλίμνι και τον Πανσερραϊκό από τις Σέρρες.