Μια, όχι σπάνια, οικογενειακή τραγωδία κρύβεται πίσω από το εύρημα αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ χθες το απόγευμα στο πάρκο Θεοτοκόπουλου στο Ηράκλειο. Σε μια από τις συνηθισμένες περιπολίες τους οι αστυνομικοί άκουσαν παιδικό μουρμούρισμα, σαν κλάμα. Ψάχνοντας να βρουν από πού προερχόταν, βρέθηκαν μπροστά σε ένα μικρό κοριτσάκι, περίπου 4-5 ετών, καθισμένο σε μια χαρτόκουτα στην άκρη της πλατείας. Το είχε αφήσει εκεί ο 28χρονος πατέρας του, εκτεθειμένο στους κινδύνους του δρόμου και στο κρύο.

Οι αστυνομικοί έφτασαν γρήγορα στα ίχνη του πατέρα του κοριτσιού, ο οποίος είναι γνωστός εδώ και χρόνια στις αστυνομικές αρχές για παραβατικές συμπεριφορές και χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Πρόκειται για μια οικογένεια Ρομά που διαβιεί μέσα σε ένα φορτηγό τύπου κλούβα και περιφέρεται σε διάφορα σημεία του Ηρακλείου. Στην οικογένεια υπάρχουν πολλά παιδιά, που οι αρχές τα υπολογίζουν γύρω στα 6. Ο πατέρας έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για μικροκλοπές και άλλες παραβατικές πράξεις, που θα του εξασφαλίσουν τη δόση του.

Ο 28χρονος συνελήφθη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και παραπέμπεται να δικαστεί σήμερα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

 

Πηγή: ertnews.gr