ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΔΡΑΜΑΣ

 

 

Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, σε ευχάριστο κλίμα επικοινωνίας, πραγματοποιήθηκε στην «Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων» του Δήμου Δράμας η πρώτη «Ημέρα Καριέρας Τουρισμού και Φιλοξενίας».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δημόσιο ΙΕΚ Δράμας σε συνεργασία με ξενοδοχεία και εταιρείες τουρισμού. Στελέχη από διάφορα μέρη της Ελλάδος έδωσαν το παρόν, προκειμένου να πάρουν συνεντεύξεις, τόσο από καταρτιζόμενους του ΔΙΕΚ, όσο και από κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να εργαστεί στον τομέα.

Πλήθος κόσμου προσήλθε στην αίθουσα, ώστε να συναντήσει και να δώσει βιογραφικό στους εκπροσώπους των ξενοδοχείων, έχοντας ως απώτερο σκοπό την επαγγελματική αποκατάσταση και σταδιοδρομία.

Κατά τη διάρκεια της Ημέρας Καριέρας, οι καταρτιζόμενοι του τμήματος «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης», παρουσίαζαν και προσέφεραν τα εδέσματά τους στους παραβρισκόμενους, ενώ κατά τη διάρκεια του μικρού διαλλείματος, ο καθηγητής με τη βοηθό του από το τμήμα «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» έκανε την παρουσίαση και την προσφορά κοκτέιλ με χρήση τοπικών παρασκευασμάτων.

Οι καλεσμένοι από τον τουριστικό χώρο, έδειξαν ευχαρίστηση από τη διοργάνωση και τη φιλοξενία, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι ενθουσιάστηκαν από το επίπεδο των καταρτιζόμενων του ΔΙΕΚ.

Η Διευθύντρια του Δημοσίου ΙΕΚ κα Παναγιώτα Τσακιρίδου, υιοθέτησε την ιδέα της Ημέρας Καριέρας και προχώρησε στην υλοποίησή της, θέλοντας να σταθεί αρωγός των σπουδαστών όσον αφορά την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Η ίδια είναι απόλυτα ικανοποιημένη όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα και το εκπαιδευτικό επίπεδο των συνεντευξιαζόμενων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη φορά όπου Δημόσιο ΙΕΚ στην Βόρεια Ελλάδα, υλοποίησε μία τέτοια διοργάνωση και μάλιστα σε έναν δύσκολο ακριτικό Νομό, όπως αυτός της Δράμας.

Στο Δημόσιο ΙΕΚ αυτή τη στιγμή και συγκεκριμένα, στο Δ’ εξάμηνο οι καταρτιζόμενοι παρακολουθούν τις ειδικότητες: Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών, Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ, Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου, Γραφιστική Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων. Στο Β’ εξάμηνο οι καταρτιζόμενοι παρακολουθούν τις ειδικότητες, Τεχνικός Τουριστικών Μέσων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου, Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας CHEF, Προπονητής Αθλημάτων, Φύλακας Μουσείων, Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων, Τεχνικός Η/Υ.

Η Διευθύντρια κα Παναγιώτα Τσακιρίδου, θέλει να ευχαριστήσει όλους τους εκπαιδευτές που βοήθησαν στην επίτευξη του στόχου, τους μαθητές οι οποίοι με την πολύτιμη συμβολή τους στήριξαν την οργάνωση και την υλοποίηση, το Δήμο Δράμας, τη ΔΕΚΠΟΤΑ, όλους όσους προσέφεραν απλόχερα τη βοήθειά τους για αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα. Τους χορηγούς του έργου: το εστιατόριο (catering) Ήδωνας με την πολύτιμη συμβολή του και τα οινοποιεία: Νίκος Λαζαρίδης, Κώστας Λαζαρίδης, Γέννημα Ψυχής, καθώς και τις παραβρισκόμενες επιχειρήσεις του τουρισμού: τον όμιλο GRECOTEL, τον όμιλο IKOS – SANI, τον όμιλο TOR, την εταιρεία MAYOR HOSPITALITY MANAGEMENT, την εταιρεία POSIDONIAN BRAIN με το ξενοδοχείο AYA, το ξενοδοχείο MIRAGGIO, τον Όμιλο BLUE LAGOON, την ANABIOSI GROUP, την INSPIRA GROUP, τον Όμιλο LUCY και MAKRYAMMOS BUNGALOWS THASSOS, το HALKIDIKI PALACE HOTEL, το ξενοδοχείο AEOLIS THASSOS PALACE, το OCEAN VIEW, το HYDRAMA GRAND HOTEL, το KOUROS HOTEL και το ξενοδοχείο ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ.

Τέλος, το Δημόσιο ΙΕΚ Δράμας, δεσμεύεται για την καθιέρωση της «Ημέρας Καριέρας Τουρισμού και Φιλοξενίας», έτσι ώστε να ανοίξει ο επαγγελματικός ορίζοντας για τους νέους του τόπου μας.

 

Η Διευθύντρια του Δ.Ι.Ε.Κ. Δράμας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Α. ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥ

Εκπ/κός Δημόσιας Υγιεινής ΠΕ87.10

Msc Εκπαίδευση Ενηλίκων