Με μεγάλη θλίψη και βαθιά οδύνη παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες τη σκληρή δοκιμασία που περνούν οι συνάνθρωποί μας στις γειτονικές χώρες της Τουρκίας και της Συρίας, στις περιοχές που κτυπήθηκαν από τους πρόσφατους ισχυρούς καταστρεπτικούς σεισμούς. Οι χώρες αυτές πενθούν χιλιάδες συνανθρώπους μας που χάθηκαν στα ερείπια και αγωνιούν για τους άστεγους, τους ασθενείς και αδύναμους αδελφούς μας.

Μαζί με τις ολόθερμες προσευχές μας, η Εκκλησία της Ελλάδος αποφάσισε την άμεση συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας και την αποστολή αυτής, δια του Υπουργείου Εξωτερικών, προς τις πληγείσες περιοχές για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών των χιλιάδων σεισμοπλήκτων συνανθρώπων μας.

Το ανθρωπιστικό υλικό που χρειάζεται είναι:

  1. Καινούργια κλινοσκεπάσματα (κουβέρτες, παπλώματα)
  2. Εμφιαλωμένο νερό
  3. Γάλα μακράς διάρκεια
  4. Ζυμαρικά
  5. Ρύζι
  6. Όσπρια

Επειδή οι ανάγκες είναι τεράστιες, απαιτείται η ταχύτατη συγκέντρωση του παραπάνω ανθρωπιστικού υλικού (από τη Δευτέρα 13 έως την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023).

Παρακαλούνται όσοι συνάνθρωποί μας επιθυμούν να προσφέρουν κάποια από τα παραπάνω είδη, μπορούν να τα παραδίδουν καθημερινά από τη Δευτέρα 13 έως την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023, από 8:00 π.μ. – 1:00 μ.μ. και από 4:00 μ.μ. – 6:30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Δράμας, στην παλαιά αίθουσα εκδηλώσεων του ναού.

 

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ο ΔΡΑΜΑΣ ΔΩΡΟΘΕΟΣ