Σε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας αναφέρονται τα εξής:

Στα πλαίσια της προαγωγής υγείας, της πρόληψης και της ενημέρωσης των συμπολιτών μας και ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα του ΝΠΔΔ, ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας ξεκινά σε συνεννόηση και συνεργασία με φορείς του Νομού και συλλόγους ασθενών σειρά ομιλιών με ποικίλη θεματολογία.

Φιλοδοξία μας είναι να καλύψουμε τα περισσότερα θέματα που αφορούν τους συμπολίτες μας. Από την αρτηριακή υπέρταση, τη δυσλιπιδαιμία, το σακχαρώδη διαβήτη, μέχρι το έμφραγμα, την καρδιακή ανεπάρκεια και το εγκεφαλικό. Από το κάπνισμα, την κακή διατροφή και το άγχος μέχρι τη Χρονιά Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, τον καρκίνο και τη ψυχική υγεία.

Θα επικεντρωθούμε στους πιο ηλικιωμένους συμπολίτες μας με θέματα όπως η οστεοπόρωση, ο ίλιγγος, διαταραχές ακοής, ακράτεια και ουρολοιμώξεις, δερματικά νοσήματα, οφθαλμολογικά νοσήματα, διατροφή στην τρίτη ηλικία, μοναξιά και απομόνωση στην τρίτη ηλικία, λοιμώξεις στην 3η ηλικία, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και αποδοχή από την κοινότητα, άθληση στην 3η ηλικία.

Θα εστιάσουμε στα παιδιά μας με ομιλίες για τον προαθλητικό έλεγχο στα παιδιά, τα εμβόλια στην παιδική ηλικία, τις λοιμώξεις της κοινότητας στην παιδική ηλικία, τη σχέση μας με τον παιδίατρο. Θα επικοινωνήσουμε μερικά απλά θέματα που παραλείπονται ως ευκόλως εννοούμενα όπως η προετοιμασία για εξέταση αίματος και ούρων, οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα του ασθενή κατά την επίσκεψή του στον γιατρό και στο νοσοκομείο, τα εμβόλια των ενηλίκων κα.

Οι ομιλίες – συναντήσεις θα πραγματοποιούνται σε διάφορους χώρους όπως τα ΚΑΠΗ των Δήμων, τα γραφεία του συλλόγου, αίθουσες που θα μας παραχωρήσουν οι Δήμοι ή οι άλλοι φορείς και σύλλογοι και το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί ανάλογα και θα ανακοινώνεται εγκαίρως από τον Σύλλογο.

Καλούμε όλους τους γιατρούς – μέλη του συλλόγου μας να συμμετάσχουν, είτε με μεμονωμένες διαλέξεις, είτε με ομαδικές ομιλίες, είτε με διαδραστικές συζητήσεις (Για λόγους δεοντολογίας και ισονομίας οι υποψήφιοι στην τοπική αυτοδιοίκηση συνάδελφοι παρακαλούνται να συμμετάσχουν στο εγχείρημα μετά τις εκλογές). Το mail του συλλόγου, αλλά και τα μέλη του είναι στη διάθεση όλων.

Στόχος η εξοικείωση των συμπολιτών μας με τον γιατρό και η επαναξιολόγηση αυτής της σχέσης, η απομυθοποίηση κάποιων αστικών μύθων σε ότι αφορά θέματα υγείας, η ορθή προτεραιοποίηση των προβλημάτων υγείας μας. Για μια όσο το δυνατόν καθολική κατάσταση πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας με απουσία ασθένειας και αναπηρίας, σύμφωνα με τον ορισμό του Π.Ο.Υ. για την υγεία.

 

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου