Υπό άλλες συνθήκες, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ θα είχε έρθει στην Αθήνα αρκετές εβδομάδες πριν, αλλά ο Covid την κράτησε στη Γερμανία. Από χθες, λοιπόν, η Γερμανίδα αξιωματούχος που βλέπει τις μετοχές της ανεβασμένες όσο εξελίσσεται η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι στη χώρα μας, για μια επίσκεψη που έχει «αγκάθια», αλλά και ευκαιρίες για την ελληνική πλευρά.

Σήμερα το πρωί, η κ. Μπέρμποκ θα ξεκινήσει το πρόγραμμα της από το Μέγαρο Μαξίμου και αμέσως μετά θα μεταβεί στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου θα δει κατ’ ίδιαν τον κ. Δένδια και στη συνέχεια θα κάνουν κοινές δηλώσεις.

Στην πραγματικότητα, θα είναι μια ευκαιρία για τον κ. Δένδια να εκθέσει στην κ. Μπέρμποκ τα ελληνικά επιχειρήματα για την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο και με τη βοήθεια χαρτών που απεικονίζουν το εύρος του τουρκικού αναθεωρητισμού και μεγαλοϊδεατισμού. Παράλληλα, με δεδομένες τις θέσεις των Πρασίνων της Γερμανίας για την ανάγκη περιορισμού των γερμανικών εξαγωγών οπλικών συστημάτων προς χώρες που δεν συμμερίζονται τις ίδιες αξίες, ο κ. Δένδιας αναμένεται να θέσει το ζήτημα των γερμανικών εξοπλισμών προς την Τουρκία, αν και υπάρχει το αναπόδραστο εμπόδιο των συμβολαίων που είναι ήδη σε εξέλιξη.

Πηγή: newmoney.gr