ΔΗΛΩΣΗ ΗΛΙΑ ΧΑΤΖΗΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

 

Περίπου δυο ώρες διήρκεσε η τηλεδιάσκεψη για το ενδεχόμενο επανέναρξης ή όχι της Super League 2 και της Football League, με εκπροσώπηση αρκετών ομάδων-μελών του συνεταιρισμού (κυρίως από την Α2, αλλά και με στελέχη από τη Β’ Εθνική), υπό την καθοδήγηση της διοργανώτριας αρχής.

Τη Δόξα Δράμας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ηλίας Χατζηελευθερίου, που άκουσε προσεκτικά τις υπόλοιπες τοποθετήσεις και έκανε τις δικές του προτάσεις.

 

«Αν σταματήσουμε, κλείνει η κάνουλα και δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης»

 

Η θέση των «Μαυραετών», όπως εκφράστηκε από τον Ηλία Χατζηελευθερίου, συνοψίζεται ως εξής: «Σε αυτή τη φάση λογικό είναι το ποδόσφαιρο να έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Προέχει ασφαλώς η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και ας μείνουμε στην καραντίνα για όσο χρειαστεί, με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού. Σε περίπτωση όμως που η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι, επιστήμονες και λοιμωξιολόγοι, δώσουν το “ΟΚ” για την επανέναρξη και την επιστροφή στη δράση, έχουμε δικές μας συγκεκριμένες προτάσεις προς συζήτηση. Για να είμαστε έτοιμοι και να μη χάνεται χρόνος. Ακούσαμε προσεκτικά τους υπόλοιπους εκπροσώπους των ομάδων. Όλοι συμφωνούμε για το κοινό οικονομικό πρόβλημα. Αλλά πρέπει να δώσουμε και λύσεις, να κάνουμε προτάσεις προς τη σωστή κατεύθυνση, κάποιες κατευθυντήριες γραμμές. Να μη μένουμε αδρανείς, παθητικοί και με σταυρωμένα χέρια, απλώς με αοριστολογίες και χωρίς συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Αντιλαμβανόμαστε ότι κάποιες ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ “καίγονται” για αναδιάρθρωση και να μη συνεχιστεί η δράση, για να ανεβούν αυτόματα στην ίδια κατηγορία με εμάς, μέσω της δημιουργίας δυο ομίλων. Να είμαστε σε ίδια αφετηρία και κατηγορία με τις ομάδες που συζητάμε τώρα. Δεν λέμε το αντίθετο. Όμως είχαμε υπολογισμένα χρήματα ως τον Ιούνιο. Τώρα ως ομάδα φτάσαμε ως τις 15 Μαρτίου, μετά ήρθε η αναστολή λειτουργίας των ΠΑΕ. Μετά τι θα γίνει; Θα κλείσει πρόωρα το μαγαζί και δεν θα πάρουμε τίποτα; Λέμε στους παίκτες ότι ρίχνουμε την αυλαία και τραβάμε μια γραμμή σε όλα; Και οι πρωτοπόροι της κατηγορίας μας προσβλέπουν σε αναδιάρθρωση, για ενδεχόμενη αύξηση ομάδων στη Super League 1, ώστε ενδεχομένως να ανέβουν περισσότεροι και χωρίς αγώνες. Αν όμως δεν συνεχίσουμε, κλείνουν οι κάνουλες και στα τηλεοπτικά και σε χορηγίες, που ήδη σε εμάς σταμάτησαν οι χορηγοί από τον Μάρτιο. Αν συνεχίσουμε, μόνη οικονομική απώλεια και διαφυγόντα κέρδη είναι από τα εισιτήρια, καθώς θα γίνονται αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Αν σταματήσουμε τώρα, άμεσα, προφανώς και δεν υπάρχει ιδιαίτερο θέμα συζήτησης στο εξής».

 

«Μονοί αγώνες σε ουδέτερα γήπεδα, σε ένα μήνα»

 

Για να συνεχίσει ο Ηλίας Χατζηελευθερίου: «Πιο ειδικά, αν επαναλαμβάνουμε το εγκρίνουν οι αρμόδιοι με νέες αποφάσεις, ως Δόξα προτείνουμε οι ομάδες να γυρίσουν στις προπονήσεις το πολύ ως τις 18 Μαΐου. Από 31 Μαΐου ως 28 Ιουνίου, σε ένα μήνα και λιγότερο, μπορεί κάλλιστα να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και να μην υπάρχουν εκκρεμότητες και διχογνωμίες. Οι δυο αγώνες της κανονικής διάρκειας και ένας γύρος των μπαράζ, αντί για δυο, σε πλέι οφ και πλέι άουτ. Όλοι αγώνες σε ουδέτερα γήπεδα, για να μοιράζεται η απόσταση, παρότι θα δίναμε δυο ματς στη Δράμα για την κανονική διάρκεια. Σύνολο εφτά παιχνίδια, δυο συν πέντε. Κυριακή-Τετάρτη, δυο την εβδομάδα και έτσι εντός Ιουνίου θα έρθει η λήξη, χωρίς να προκύψει ζήτημα για τα επαγγελματικά συμβόλαια παικτών που εκπνέουν στα τέλη Ιουνίου. Δεν θα χρειαστούν άλλες πρόσθετες ενέργειες για ενδεχόμενη παράτασή τους. Οι παίκτες ξεκουράστηκαν δυο μήνες. Αν είναι ασφαλείς με επιστημονική εισήγηση, δεν θα πάθουν τίποτα με εφτά αγώνες σε ένα μήνα και δεν θα χάσουν και τα χρήματά τους. Μια εβδομάδα θα είναι η κανονική διάρκεια και άλλες δυόμιση-τρεις εβδομάδες τα μπαράζ για την τελική φάση. Αυτή είναι η δική μας πρόταση».

 

«Εμπιστοσύνη στην 7μελη επιτροπή»

 

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της ομάδας πρόσθεσε: «Συστάθηκε μια 7μελής επιτροπή, υπό τον πρόεδρο της Λίγκας Λεωνίδα Λεουτσάκο και με εκπροσώπους των ομάδων, Απόλλωνα Σμύρνης, ΠΑΣ Γιάννινα, Χανίων, Λεβαδειακού, Τρικάλων και Ιάλυσου. Οι συγκεκριμένοι εφτά εξουσιοδοτήθηκαν να χειρίζονται τα θέματα για τις δυο κατηγορίες. Μας εκπροσωπούν εκείνοι και τους έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη, ενώ θα έχουν επαφές για την επόμενη μέρα με ΕΠΟ, ΠΣΑΠ και τον κ. Αυγενάκη».

Βεβαίως, στην τηλεδιάσκεψη δεν πάρθηκε κάποια απόφαση, αφού τηρείται στάση αναμονής για το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, αλλά και τις ντιρεκτίβες από UEFA και ΕΠΟ, ενώ άπαντες συμφώνησαν ότι προέχει η υγεία όλων.

Προκειμένου να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα, υπάρξει νέο κρούσμα του COVID-19 και μπει νέο και οριστικό «λουκέτο», θα γίνουν επαφές της νεοσυσταθείσας επιτροπής με όλους τους φορείς του ποδοσφαίρου.

Στο θέμα ενδεχόμενης αναδιάρθρωσης, το οποίο άφησε ανοιχτό πρόσφατα και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ουδείς αρνήθηκε να το συζητήσει στην τηλεδιάσκεψη, με την προϋπόθεση να υπάρξει ανάλογη οικονομική κάλυψη από την Πολιτεία σε βάθος τριετίας.