«Η σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων είναι επιταγή της κοινωνίας»

 

«Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν. Ο ανασχηματισμός έγινε μόνο για επικοινωνιακούς λόγους από τον κ. Μητσοτάκη, καθώς έμειναν αλώβητοι οι βασικοί τομείς της κυβέρνησης και της πολιτικής της. Ήταν ένας ανασχηματισμός αμηχανίας, με τον κ. Μητσοτάκη να επιλέγει, λόγω της μιντιακής του υπεροπλίας, να αντιστρέψει το κλίμα ήττας και κατήφειας που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Όμως τα προβλήματα της κοινωνίας, η ακρίβεια, είναι εδώ».

Αυτά τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Δράμας Θ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Η επόμενη μέρα» του Action 24 με τον Σερ. Κοτρώτσο. Και συμπλήρωσε: «Είναι πολύ μικρές οι σημειακές αλλαγές στην κυβέρνηση. Ουσιαστικά ο κ. Μητσοτάκης όταν λέει ότι η κατεύθυνση θα είναι η ίδια, επέλεξε να μην διορθώσει τίποτα. Ούτε με την ασύδοτη αγορά, ούτε με την πολιτική υπέρ των ιδιωτών, ούτε με την εγκληματικότητα που καλπάζει. Φαίνεται να επιβεβαιώνεται ότι η δεύτερη θητεία μιας κυβέρνησης στη Μεταπολίτευση είναι θητεία σήψης και απωλειών. Η πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα είναι συνεχιζόμενη και είναι στο δικό μας “γήπεδο πλέον η μπάλα” για να μπορέσουμε να αντιστρέψουμε το κλίμα».

Σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση της Opinion για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, υπογράμμισε: «Η αγωνία του προοδευτικού κόσμου είναι ότι κάτι πρέπει να γίνει για να φύγει ο Μητσοτάκης. Ούτε το δικό μας ποσοστό του 15% ούτε το 13% του ΠΑΣΟΚ δίνουν δυναμική ανατροπής. Άρα, η σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων είναι “εκ των ουκ άνευ”. Είναι μια επιταγή και μια ανάγκη του δημοκρατικού πολιτεύματος».

«Ο εκλογικός νόμος δεν ευνοεί συμπράξεις κομμάτων. Οφείλουμε να δουλέψουμε στη βάση και να αποκαταστήσουμε μια επαφή και μια όσμωση. Το βασικό είναι οι πολιτικές επιλογές και οι συμφωνίες. Είναι σημαντικό να διαμορφώνονται οι σχέσεις στη κοινωνία. Είδατε τι έγινε στην Αθήνα, όταν ο Κ. Ζαχαριάδης στήριξε αμέσως τον Χ. Δούκα. Εμπνεύστηκε ο κόσμος και έγινε η ανατροπή στον Δήμο της Αθήνας», κατέληξε.