«Καταλαβαίνουμε καλά τι βιώνετε. Η Κύπρος όπως και η Ουκρανία είναι θύματα εισβολής και κατοχής μιας ισχυρότερης γείτονος χώρας. Έκτοτε κατέχει το 37% του εδάφους της χώρας μας. Για περισσότερο από 47 χρόνια βιώνουμε τις οδυνηρές συνέπειες των κατάφορων παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Κύριε Πρόεδρε, αναφερθήκατε στην αθέτηση υποσχέσεων από την Τουρκία. Η διεθνής ιστορία μας προσφέρει διδάγματα. Είναι ακριβώς το καθεστώς της εγγυήτριας δύναμης που αποτέλεσε το πρόσχημα για την τουρκική εισβολή.
Η Ουκρανία όπως και η Κύπρος έχει το δικαίωμα να είναι ένα κανονικό κράτος. Η σταθερή προσήλωση στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελεί ζήτημα επιβίωσης για όλους μας. Η λογική των δύο μέτρων και δυο σταθμών και η επιλεκτική ανοχή, και αναφέρομαι στην Τουρκία, δεν είναι μονάχα ιδιοτελής.
Η Κύπρος γνωρίζει τι σημαίνει πόλεμος και προσφυγιά. Η ανταπόκριση των Κυπρίων στην ανάγκη ανακούφισης του λαού της Ουκρανίας υπήρξε πρωτοφανής. Η Κύπρος έχει αγκαλιάσει τους πρόσφυγες”
Διαβάστε επίσης:
- Η καταγγελία μιας Καβαλιώτισσας έσωσε τα τρία παιδιά από το περιβάλλον με τα ποντίκια και τις κατσαρίδες
- Πλεύρης: Μέσα στον Απρίλιο οι ανακοινώσεις για την 4η δόση – Το πιστοποιητικό «συνεχίζει κανονικά»
- Μπουρλά: Στα επόμενα τρία χρόνια μπορούμε να αναμένουμε mRNA εμβόλια για τον καρκίνο
- Παγκόσμια αναγνώριση για το Παρθένο Δάσος του Φρακτού
- Κραματόρσκ: Μακελειό σε σιδηροδρομικό σταθμό την ώρα απομάκρυνσης αμάχων – Φρικιαστικές εικόνες