Μετά από σχετικά ερωτήματα στην προημερησίας διάταξης συζήτηση, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας, το απόγευμα της Δευτέρας 20 Σεπτεμβρίου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Καψημάλης ενημέρωσε το σώμα για την πορεία εργασιών σε σημαντικές αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου.

Για την αντικατάσταση του ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο «Α. Φρούσιος», ο κ. Καψημάλης είπε πως υπάρχει μια σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου, η οποία ορίζει συγκεκριμένα πράγματα, προσθέτοντας πως ο ίδιος έχει γίνει πιεστικός, έτσι ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες. Η σύμβαση είναι εξάμηνης διάρκειας και η ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου είναι στις 9 Δεκεμβρίου, επεσήμανε ο κ. Καψημάλης, ο οποίος υπογράμμισε πως «πολιτικά ασκείται πίεση στον συγκεκριμένο εργολάβο». «Του έχω γίνει στενός κορσές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το Κολυμβητήριο, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών ανέφερε πως οι κινήσεις γίνονται από κοινού από την Τεχνική Υπηρεσία και τον κ. Κώστα Αποστολίδη της εταιρείας Raycap. Όπως είπε, υπάρχει θετική γνωμοδότηση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ενώ πλέον «είμαστε στη φάση έγκρισης των όρων δόμησης από αρμόδια υπηρεσία Αποκεντρωμένης». Ο κ. Καψημάλης εξήγησε πως «βγήκε άδεια γκρεμίσματος, αλλά πάμε να το αντιμετωπίσουμε συνολικά, έτσι ώστε όταν ξεκινήσει ο δωρητής να μπορεί και να γκρεμίζει και να ανακατασκευάζει».

Τέλος, για το κλειστό «Δ. Κραχτίδης», ο κ. Καψημάλης σημείωσε πως υπάρχει θέμα όταν βρέχει έντονα και εισέρχεται νερό μέσα στο χώρο. Για αυτό το λόγο, εξήγησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, εκτός από το έργο των 178.000 ευρώ για ανάπλαση του αύλειου χώρου του «Δ. Κραχτίδης», σε επόμενες αναμορφώσεις θα μπούνε χρήματα ώστε να γίνει ανακατασκευή της οροφής του κτηρίου. «Θα δούμε πόσο θα μας κοστίσει –έχει γίνει μια προμελέτη- και θα σας ενημερώσουμε», πρόσθεσε ο κ. Καψημάλης.