ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

 

 

  • Χ. Θεοχάρης, Υπουργός Τουρισμού: «Πρωταρχικός στόχος η ανάδειξη της Ελλάδας ως ιδανικού προορισμού Τουρισμού Υγείας για το παγκόσμιο ταξιδιωτικό κοινό

 

Στο πλαίσιο ενημέρωσης του κοινού για το ποιες ιαματικές πηγές της χώρας είναι αναγνωρισμένες και ποιες είναι οι ευεργετικές ιδιότητες της κάθε μιας, το Υπουργείου Τουρισμού ανάρτησε την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020, στην ιστοσελίδα του, το ολοκληρωμένο Μητρώο των Αναγνωρισμένων Ιαματικών Φυσικών Πόρων προκειμένου οι πολίτες να έχουν επίσημη και επικαιροποιημένη ενημέρωση για τις ιαματικές πηγές.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης από την πρώτη μέρα που ανέλαβε το Υπουργείο Τουρισμού έθεσε ως προτεραιότητα της στρατηγικής του τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, στις οποίες ανήκει και ο ιαματικός τουρισμός».

Έτσι, μετά από συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών με τους εμπλεκόμενους φορείς αναρτήθηκε – για πρώτη φορά – στην ιστοσελίδα του Υπουργείου ένας διαδραστικός χάρτης της Ελλάδας με 70 αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές και με τα χαρακτηριστικά κάθε πηγής. Ανάμεσα στις πηγές που συμπεριλαμβάνονται στο Μητρώο Αναγνωρισμένων Ιαματικών Φυσικών Πόρων και στο διαδραστικό χάρτη του Υπουργείου Τουρισμού είναι και η ιαματική πηγή των Θερμιών Παρανεστίου.

Πατώντας στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.mintour.gov.gr/Statistics/stoixeia-iamatikon-pigon, αμέσως εμφανίζεται ο χάρτης της Ελλάδας με τα σημεία όπου βρίσκονται οι 70 πηγές. Κάνοντας κλικ σε κάθε σημείο, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ενημερωθεί:

-για τον Δήμο που ανήκει η πηγή

-για την θερμοκρασία της πηγής

-για τον τρόπο χρήσης.

Ειδικότερα για την Ιαματική Πηγή των Θερμών Παρανεστίου αναφέρεται ότι ανήκει στο Δήμο Παρανεστίου, η θερμοκρασία της είναι 56 βαθμοί Κελσίου και ο τρόπος χρήσης της είναι λουτροθεραπεία και ποσιθεραπεία.

Επίσης στην ιστοσελίδα παρέχεται η δυνατότητα λήψης αρχείου Pdf μέσω υπερσυνδέσμου με την ονομασία: «ΦΕΚ Αναγνωρισμένων Ιαματικών Πηγών», στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η ονομασία της εκάστοτε πηγής με το αντίστοιχο ΦΕΚ αναγνώρισης.

Για την Πηγή των Θερμών Παρανεστίου το ΦΕΚ αναγνώρισης είναι το εξής: ΦΕΚ 1860, Β’, 24.06.2016.

Δηλώσεις για την πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού έγιναν από τον Υπουργό κ. Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος επεσήμανε: «στην χώρα που “γεννήθηκε” ο Ιατρικός Τουρισμός, την πατρίδα του Ιπποκράτη, δεν μπορεί να μην αποτελεί πρωταρχικό στόχο η ανάδειξη της Ελλάδας ως ιδανικού προορισμού Τουρισμού Υγείας για το παγκόσμιο ταξιδιωτικό κοινό. Αναπόσπαστο κομμάτι του Τουρισμού Υγείας και βασική προτεραιότητα του Τμήματος Ειδικών Μορφών Τουρισμού αποτελεί ο Ιαματικός Τουρισμός, στο πλαίσιο του οποίου έχουν συγκροτηθεί Επιτροπές και Ομάδες Εργασίας, με απώτερο στόχο να προάγουν και να αναπτύξουν το νομοθετικό πλαίσιο που τον διέπει».