Η παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση» με ανακοίνωσή της ζητάει από τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Αριστείδη Μωυσιάδη να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα του.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα (28/4) έγινε γνωστή η ανεξαρτητοποίηση του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Μωυσιάδη (Περισσότερα ΕΔΩ).

Αναλυτικά η «Περιφερειακή Σύνθεση» αναφέρει τα εξής:

Σχόλιο επί της ανεξαρτητοποίησης του κ. Α. Μωυσιάδη

Όπως είναι γνωστό, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δράμας κος Αριστείδης Μωυσιάδης, επέλεξε τον δρόμο της ανεξαρτητοποίησης από την παράταξη της Περιφερειακής Σύνθεσης.

Ήδη έχει κοινοποιήσει την απόφασή του θεσμικά και είναι απολύτως σεβαστή.

Για την ιστορία, όμως, οφείλουμε να απαντήσουμε στις αιτιάσεις του ότι η παράταξή μας δεν τάχθηκε «κατά της ΠΕ Δράμας» στην συνεδρίαση της Δευτέρας 26/04, αλλά υπέρ ενός αναπτυξιακού έργου που αφορά στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Σε κάθε περίπτωση εμείς είμαστε που είχαμε κινήσει το ζήτημα της πολυετούς αδράνειας της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής που διέρχεται και από τη Δράμα και της έλλειψης οποιασδήποτε διεκδίκησης από τη σημερινή διοίκηση της περιφέρειας να διορθωθεί αυτό.

Από τη γέννηση της, η παράταξή μας αντιμετωπίζει την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης υπό ένα ευρυγώνιο πρίσμα και αναγνωρίζει ότι η ανάπτυξη αποτελεί μία συνισταμένη δυνάμεων που προέρχονται από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Ο κος Μωυσιάδης προφανώς το γνώριζε αυτό όταν συνέπραττε μαζί μας, ωστόσο, σεβόμενοι την αρχή της αυτοδιάθεσης κατανοούμε ότι πλέον δεν μπορεί  να υπηρετήσει τον καταστατικό χάρτη της παράταξής μας, ο οποίος παραμένει αμετάβλητος από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε.

Η θέση που καταλαμβάνει στο περιφερειακό συμβούλιο πρέπει να αποδοθεί στην παράταξη που της ανήκει και η ηθική επιλογή θεωρούμε ότι είναι η παραίτηση του από μέλος του περιφερειακού συμβουλίου. Σε κάθε περίπτωση ο κόσμος αντιλαμβάνεται και κρίνει.

Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του στην παράταξή μας.

 

Από το Γραφείο Τύπου