ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΤΟΠΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΔ Α.Ε. ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. Ν. ΔΡΑΜΑΣ Κ. ΜΠΛΟΥΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΡΑΜΑΣ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ

 

  • Η αγαστή συνεργασία των θεσμικών εκπροσώπων της Δράμας έφερε αποτέλεσμα

 

Το πράσινο φως για την πραγματοποίηση εργασιών καθαρισμού του στρατοπέδου «Ανδρικάκη» έδωσε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας. Η θετική αυτή εξέλιξη ήρθε έπειτα από σχετική συνάντηση που είχαν στην Αθήνα, στα γραφεία της ΕΤΑΔ, ο Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος και ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος. Μέσα από την άριστη συνεργασία των δύο αιρετών εκπροσώπων του Νομού και μετά από παράθεση επιχειρημάτων, το θέμα είχε αίσια κατάληξη και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα προγραμματίζεται ο καθαρισμός του στρατοπέδου «Ανδρικάκη» από τις υπηρεσίες της Π.Ε. Δράμας.

Στο σχετικό έγγραφο της ΕΤΑΔ Α.Ε. προς την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, με ημερομηνία 3 Ιουλίου 2020, αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής: «Σε απάντηση του ανωτέρου σχετικού εγγράφου σας ενημερώνουμε ότι συναινούμε ούτως ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες καθαρισμού για την αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς στο στρατόπεδο Ανδρικάκη στη Δράμα, κατόπιν της ευγενικής σας προσφοράς».

Το έδαφος για αυτή τη θετική εξέλιξη είχε, άλλωστε, προλειάνει ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος με επιστολή του από τον περασμένο Μάιο είχε ζητήσει την άδεια για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες καθαρισμού, καθώς κατά τη θερινή περίοδο υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πυρκαγιών. Όπως ανέφερε, στη σχετική επιστολή του, «το στρατόπεδο Ανδρικάκη το οποίο διαχειρίζεται η Κτηματική Υπηρεσία Δράμας βρίσκεται εντός του αστικού ιστού της πόλης της Δράμας, με κατοικίες περιμετρικά αυτού, βρίσκεται σε χρόνια εγκατάλειψη, ενώ παρουσιάζει και έντονη αυτοφυή βλάστηση».

Υπενθυμίζεται πως τον Σεπτέμβριο του 2013 σε χώρους του εγκαταλειμμένου στρατοπέδου είχε μεταφερθεί φωτιά από παρακείμενο οικόπεδο, φτάνοντας στο σημείο, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, να κινδυνέψουν ακόμη και γειτονικές κατοικίες.

Πλέον, μετά την πρόσφατη θετική εξέλιξη, και ανεξάρτητα από τις όποιες κατά καιρούς ενέργειες για παραχώρηση του εγκαταλελειμμένου στρατοπέδου σε φορέα της Δράμας, οι οποίες δυστυχώς δεν έχουν τελεσφορήσει, ο χώρος θα τύχει της δέουσας προσοχής, έτσι ώστε να μην αποτελεί πηγή κινδύνου για την πόλη της Δράμας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των κ.κ. Μπλούχου και Παπαδόπουλου με στελέχη της ΕΤΑΔ Α.Ε. τέθηκε και το θέμα του καθαρισμού του χειμάρρου Καλλιφύτου, έτσι ώστε να αποτραπεί σε μόνιμη βάση η δημιουργία εκ νέου δυσάρεστων καταστάσεων που έχει ζήσει πολλάκις κατά το παρελθόν η Δράμα, κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων. Με σχετικές επιστολές του ο κ. Παπαδόπουλος είχε ζητήσει να επιτραπεί στην Π.Ε. Δράμας η απομάκρυνση και όχι η επανατοποθέτηση όλων των προϊόντων καθαρισμού (αμμοχάλικα) κατά τη διαμόρφωση της κοίτης του χειμάρρου της Καλλιφύτου που προέρχονται από τον καθαρισμό και την απομάκρυνση όλων των φερτών υλικών. Όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης και με βάση τα επιχειρήματα που παρέθεσαν οι εκπρόσωποι της Δράμας και αυτό το αίτημα φαίνεται πως ήδη δρομολογείται. Έτσι, η Π.Ε. Δράμας αναμένεται να λάβει το επόμενο χρονικό διάστημα την άδεια για ουσιαστική παρέμβαση στο χείμαρρο Καλλιφύτου, δίνοντας μακροπρόθεσμη λύση και σε αυτό το θέμα.

Η άψογη συνεργασία μεταξύ του Βουλευτή κ. Μπλούχου και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Παπαδόπουλου έφερε απτό αποτέλεσμα όσον αφορά τις παρεμβάσεις σε χώρους στη Δράμα που ανήκουν στην ΕΤΑΔ. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτές δεν ήταν οι μόνες θετικές ειδήσεις που υπήρξαν, καθώς κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στην Αθήνα, οι δύο θεσμικοί εκπρόσωποι της Δράμας είχαν την ευκαιρία να δρομολογήσουν περαιτέρω ουσιαστικές παρεμβάσεις για το Νομό, οι οποίες αναμένονται να δουν το φως της δημοσιότητας το επόμενο χρονικό διάστημα…