Η NASA αποκάλυψε τα νέα της σχέδια για την κατασκευή σπιτιού στο φεγγάρι μέχρι το 2040, σπίτι που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για όλους όσοι θέλουν να επισκεφθούν το διάστημα!

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία, (NASA), ανέθεσε σε μια κατασκευαστική εταιρία να «χτίσει» σπίτι στο φεγγάρι μέχρι το 2040, το οποίο θα είναι όχι μόνο για τους αστροναύτες αλλά και για τους πολίτες, λάτρεις του διαστήματος.

Το σχέδιο προβλέπει την εκτόξευση ενός γιγάντιου τρισδιάστατου εκτυπωτή στο φεγγάρι και τη χρήση σεληνιακού μπετού από πέτρες, θραύσματα ορυκτών και σκόνη.

Η NASA συνεργάζεται επίσης και με πανεπιστήμια και ιδιωτικές εταιρείες για την κατασκευή επίπλων για το σεληνιακό σπίτι.

Η ατζέντα περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός σπιτιού στον Άρη για τους λάτρεις του διαστήματος που θέλουν να ζήσουν μια εμπειρία στον Κόκκινο Πλανήτη.

Τα σχέδια βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο, με διαθέσιμα μόνο renders από το 2022 που δίνουν μια εικόνα για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει το σπίτι, ιδέα που μπορεί να αλλάξει μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Ο 71χρονος, Ρέιμοντ Κλίντον, αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου επιστήμης και τεχνολογίας στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Marshall της NASA, δήλωσε στους New York Times ότι η δημιουργία αυτού του σπιτιού δεν αποσκοπεί να γίνει μόνιμη κατοικία αλλά ελπίζει για τις μελλοντικές γενιές.

Ωστόσο, όλα θα εξαρτηθούν από το πότε η NASA θα στήσει τα κατάλληλα συστήματα προσγείωσης στο φεγγάρι.

Η NASA πρόκειται να εκτοξεύσει τη δεύτερη φάση της αποστολής Artemis το 2024, η οποία θα στείλει αστροναύτες γύρω από το φεγγάρι.

Στη συνέχεια, είτε το 2025 είτε το 2026, η διαστημική υπηρεσία θα μεταφέρει για ακόμα μια φορά ανθρώπους στο φεγγάρι με την αποστολή Artemis 3.

Πηγή: dikaiologitika.gr